AŞURE İLE AĞIZLAR TATLANMAYA DEVAM EDİYOR

İnegöl Belediyesi tarafından Mesudiye Mahallesi Merkez Camisinde mahalle sakinlerine birlik ve beraberliğin artması, kardeşliğin pekişmesi, muhabbet ve dostluğun çoğalması, bolluk ve bereketin her haneye girmesi adına aşure ikram edildi.

Yayınlama: 13.10.2017
655
A+
A-

 

SON DURAK MESUDİYE MERKEZ CAMİİ OLDU
İnegöl Belediyesi paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olan aşure ikramlarına tüm hızıyla devam ediyor. Sarraflar Çarşısı önünde iki kapılı meydan, Kız İmam Hatip Lisesi, Akhisar Göçmenler Camii, Alanyurt kapalı pazar yeri ve Mer-pa pazaryerinde verilen aşure ikramlarından sonra, bugün de Mesudiye Mahallesi Merkez Camiinde mahalle sakinlerine 500 kişilik aşure ikramında bulunuldu.

Cuma namazı sonra gerçekleştirilen aşure etkinliğine mahalle sakinleri yoğun katılım gösterdi. Muharrem ayının manevi ikliminde, birlik ve beraberliğin artması, muhabbet ve dostluğun çoğalmasına vesile olan aşurenin o muhteşem tadı ile ilçe halkını buluşturmaya devam eden İnegöl Belediyesi sosyal belediyeciliğin önemli bir işlevini yerine getirmenin mutluluğunu da yaşıyor.








 

BİRLİK VE BERABERLİĞİN SEMBOLÜ AŞURE
Birlik ve beraberliğin sembolü olan Aşurenin içindeki sebze ve meyvelerin karışımıyla ortaya çıkan o eşsiz tada benzeyen İnegöl, farklı coğrafyalardan ve farklı kültürlerden insanların bir araya geldiği kadim bir şehir. Bu anlayışla İnegöl Belediyesi böylesi potansiyeli yüksek ve sahip olduğu değerleriyle bir aşure misali şehir olan İnegöl’ün farklı noktalarında ilçe halkına aşurenin o eşsiz tadını tattırmak için aşure ikramlarında bulunarak, milletimiz için manevi açıdan önemi büyük olan böylesi güzel ve anlamlı bir etkinliğe de imza atıyor.

 

BAŞKAN AKTAŞ’A TEŞEKKÜR
Muharrem ayının 10. gününden itibaren şehrin değişik noktalarında aşure etkinliği gerçekleştiren İnegöl Belediyesi tarafından son olarak Mesudiye Mahallesi Merkez Camisinde gerçekleştirilen aşure ikramına mahalle sakinleri yoğun bir ilgi gösterdi. Mahalle sakinleri böylesi güzel ve anlamlı bir etkinliğe vesile olan başta İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür etmeyi de ihmal etmediler.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.