ATATüRK’ü ZEHiRLEDiLER YERiNE iNöNü’Yü GETiRDiLER

Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen; “Yükselen Türkiye ve Vatanseverlik” konferansına katılarak İnegöllüler ile bir araya gelen AK Parti eski İstanbul Milletvekili Metin Külünk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün partililerine hitap ettiği konuşmasında, ‘Bu yıl iktidar olacağız, hazırlıklı olun’ sözlerine eleştirilerde bulunarak, “Mustafa Kemal Atatürk’ü zehirlediler. 1 Yıl boyunca Çankaya’ya hapsettiler ve yerine İsmet İnönü’yü getirdiler” dedi

Yayınlama: 27.02.2020
633
A+
A-

Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği’nde gerçekleştirilen konferansa çok sayıda vatandaş kaldı. Bazı vatandaşlar ise kendilerine yer bulamayınca dernek bahçesinden programı takip etti.

 

Programda ilk olarak açıklamalarda bulunan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, “Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği 2018 yılında vatanını, milletini, bayrağını, maneviyatı her şeyin üzerinde gören bir neslin yetişmesi adına, Bursa’nın İnegöl ilçesinde faaliyetlerine başladı. Bizler İnegöl’de kurulduk. Burası kuruluş toprağı. Yeniden bir dirilişe vesile olmak için kurduk derneğimizi. Birçok devlet büyüğümüzün takdirini kazandık bu sebeple. Bugün 18 konferansımızı gerçekleştiriyoruz. Biz milli meselelerde kendimizi görevli addettik. Ve bundan sonraki süreçte de buna devam edeceğiz” dedi”








 

BÜYÜK MİLLETLERİN SUYU AKAR VE KENDİ YATAĞINI BULUR

Daha sonra kürsüye çıkan Eski İstanbul Milletvekili Metin Külünk, şu ifadeleri kullanı:

 

“İnegöl’de bulunmaktan, sizlerle hasbihal etmekten dolayı memnunum. Kardeşlerimize de bu gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hepimizin odaklanması gereken birincil bir mesele var. Türkiye büyük bir devlet, bu millet büyük bir millet. Bu milletsiz tarih, bu devletsiz de dünyada düzen kurulamaz. Tanzimat’tan buya hafızamız dondurulmaya çalışılmış. Batı karşısında maalesef mağlup olmamızdan dolayı psikolojimiz alt üst edilmiş. Rağmen, büyük devletlerin, büyük milletlerin suyu akar ve kendi yatağını bulur”

 

DÜNYADA ÇOK AZ MİLLETİN VE DEVLETİN SAHİP OLDUĞU BU EŞİĞİ GEÇMEK ÜZEREYİZ

“Herkes Çarlık Rusya’sının sonucu olan Sovyetlerin çöküşü ile büyük Rusya idealinin, Doğu Roma İmparatorluğu idealinin biteceğini zannetmişti ama 89-90’lı yıllardan sonra bugün karşımıza çıkan ne? Rusya kendi genleri ile buluşmak için büyük bir mücadele veriyor. Bizim de hafızamızı yok etmek isteyen ama buna rağmen bu milletin hafızası hep diri durdu. Şimdi de tarihin yeni bir eşiğindeyiz. Hem çok şanslıyız hem de imtihanımız çok ağır. Yeni bir eşiteyiz. Dünya yeniden kuruluyor. Sistem anlamında yeniden kuruluyor. Yeniden kurulan bu sistemde, çok az devlete, çok az millete nasip olmuş olan 3 temel değerimizden dolayı, bir coğrafya olarak, iki Maveraünnehir’den bu yana Müslüman kimliğimizin bizi evrensel bir iddianın sahibi kılması ve de 5 bin yıllık devlet geleneği… Bu 3 temel özelliğimizden dolayı bir kez daha tarihin yeniden şekillendiği bu süreçte, dünyada çok az milletin ve devletin sahip olduğu bu eşiği geçmek üzereyiz. Bu eşiği geçerek çeyrek asırlık zaman diliminde dünyanın en önemli güçlerinden birisi olma yolunda kararlılıkla yürüyoruz. Bunun en somut örneği, dünyanın teknolojik olarak en güçlü ülkesi, ordu olarak dünyanın en güçlü ordusu, ekonomik olarak dünyanın önce ilk 10, ardından ilk 5 ardından ilk 5’in içinde en iyilerden biri olma yolunda büyük hedeflere koşan bir tarihin eşiğindeyiz”

 

PSİKOLOJİNİZİ TESLİM ETMEYİN

“Şunu söyleyeyim size; psikolojinizi teslim etmeyin. Şuanda sahada gördüğünüz terörle mücadele, orduların karşılıklı olarak savaşlarının ötesinde, .ok daha önemli bir harp var. Psikolojik harp. Bireylerin, toplumların, devletlerin psikolojisini yönetmek. Kirli bilgi ile olumsuz bilgi ile yönetmek. Bunun en tipik örneği; geçtiğimiz günlerde 16 tane askerimiz ile ilgili FETÖ hesapların bir anda dışarıdan ve içerisinde yalan bilgi ile amaç toplumun psikolojisini çökertip moralini tüketip, devletle millet arasındaki bağı negatife döndürmek hedefiydi. Psikolojinizi teslim etmeyin. Şunu unutmayın; milletlerin kaderi vardır kaçınılmaz. Devletlerin kaderi vardır kaçınılmaz. Siz isteseniz de istemeseniz de o kader gerçekleşir. Hiç kaçamazsınız onda. Öyle ki kendisine hizmet ettirir sizi. Siz farkında bile olmazsınız. Belki burası kuruluşun şehri, bu güzergah kuruluşun güzergahı… Kuruluşun mimarı olan ne Ertuğrulgazi ne Osmangazi, kendi nesillerinin 7 asır dünyada adaletle hüküm sürecek bir imparatorluk olacağını belki düşünmemişti. Ama bu milletin akidedeki berrak tavrı, Allah’ın rahman ve adil sıfatlarını en güzel anlayan millet olmak, bu anlamda ceht sahibi insan olmaktan kaynaklanan yaratılmışı yaratandan ötürü seven, ayırt etmeyen, adaletle hüküm süren ecdat belki İnegöl’den geçerken bir gün biz Viyana kapılarından geri döneceği diye düşünmemişti. Ama şunu çok net söyleyebilirim ki; Orta Asya’dan gelen bir milletin asla küçük iddiası olmaz. Orta Asya’dan art sırtında Batı’ya doğru göç etmiş bir milletin iddiası asla küçük olamaz. Hep büyük bir iddianın sahibidir. Çünkü bunun sebebi; göç durmayı emretmez. Göç hep hareket halinde olmayı emreder. Sürekli dinamik olmayı emreder. Şimdi böyle bir tarihin eğişindeyiz”

 

MİLLİ KARARLILIK OLMASA PROJELERİ GERÇEK OLACAKTI

“Psikolojinizi teslim etmeyin. Psikolojinizi yönettirmeyin. Çünkü karşı taraf, sahip olduğu teknolojik donanım ve de eko gücü ile psikolojik harbin, kirli bütün enstrümanlarını kullanarak Türkiye üzerinde moralsizliği, ümitsizliği egemen hale getirmek istiyor. Buna izin vermemeliyiz, izin vermemelisiniz. Türkiye Mustafa Kemal’in yırtıp çöpe attığı Sevr’i, bu milletin Kuvayı Milliye ruhuyla çöpe attığı Sevr’i, aradan 100 yıl geçtikte sonra hepimizin gözünün önünde gerçek olurdu. Şunu unutmayın; bölünmenin eşiğinden döndük. Recep Tayyip Erdoğan düşmanlıklarının arkasındaki en temel sebeplerden birisi 100 yıllık oyunların bozdu milletle beraber. Çünkü seneryoları; Amanos’ların üzerine çekilmiş Türkiye Cumhuriyeti Devlet sınırı… Amanos’ların, yani Osmaniye’nin kuzeyine çekilmiş Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları… Yani Doğu ve Güney Doğu’nun daha da ileri giderek söylüyorum; 19. Yüzyılda verdikleri sözü Müslüman Kürtlerle beraber tasviye etmesinden duydukları rahatsızlıkla, taşnakçı, hınçakçı bir akılla Ermenistan projesini reavize edememekten dolayı duydukları mahçubyetle İskenderun körfezinden Karsa kadar olan hattı gözümüzün önünde Doğu’da bir Ermenistan projesi, aşağıda ateist İsrail’in güvenliğini sağlamada kendini emperyalizme teslim etmiş bir PKK çadır yapısı, ondan sonra bizi de burada karlısınız ama bir şartla kalırsınız, İslamsızlaşacaksınız, teslim olacaksınız… Çok net söylüyorum size Cumhurbaşkanımızın kararlı ve bu topraklara sadık duruşu ve bu milletin farkındalığı, kamuda farkındalığı güçlü olan milli unsurların bu süreçte kararlı duruşu olmasaydı bu senaryo gerçekleşmişti. Neden Türkiye üzerindeki hesapların bu kadar yoğunlaştırıldığının gerekçesini söylüyorum; Türkiye ileri adım attıkça onlar da hesaplarını öne çektiler ama psikolojinizi yönettirmeyin derken kastettiğim şudur; biz en yaralı bereli halimizle 3 tane büyük operasyon yaptık. 15 Temmuz’da Türkiye’yi teslim etmedik. 45 Gün sonra Cerablus’u DAEŞ’ten temizledik”

 

ATATÜRK’Ü ZEHİRLEDİLER

Külünk, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün partililerine hitap ettiği konuşmasında, ‘Bu yıl iktidar olacağız, hazırlıklı olun’ şeklinde bir cümle sarf etti. Mustafa Kemal Atatürk’ü de zehirlediler. 1 Yıl boyunca Çankaya’ya hapsettiler ve yerine İsmet İnönü’yü getirdiler”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.