AVARLAR KAVŞAĞI iÇiN ÇöZüM PROJESi

MÜSİAD İnegöl Şubesi Yönetim Kurulu ve MÜSİAD İnegöl Şubesi İnşaat Sektör Kurulu Üyeleri, Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette Avarlar Kavşağı’nda yaşanan sorunlar ele alınırken, MÜSİAD tarafından yapılan çözüm projesi hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

Yayınlama: 17.12.2018
1.258
A+
A-

MÜSİAD İnegöl Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Malkaç, Başkanvekili Mehmet Döngel, Yönetim Kurulu ve İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Ayhan Çamlıdağ, Osman Yılmaz ile MÜSİAD İnegöl Şubesi İnşaat Sektör Kurulu Üyesi Serdal Özkan, geçtiğimiz günlerde genel kurulu sonuca Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi Başkanlığına seçilen Erdin Topal’ı iş yerinde ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundular. 

 

Ziyarette özellikle Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi esnafını doğrudan ilgilendiren, son günlerin sorunlu bölgesi Avarlar Kavşağı’nda yaşanan sorunun çözümüne yönelik hazırlanan çalışma hakkında bilgilendirme yapıldı.






 

Yapımı tamamlanan Ertuğrulgazi Caddesini Bursa-Ankara Karayolu’na bağlayan Avarlar Köprülü kavşağında, Köprünün Ertuğrulgazi caddesine paralel yapılmayıp geçiş güzergahının biraz ileride olması sebebiyle oluşan trafik yoğunluğu ve beraberinde getirdiği trafik kazalarını en aza indirmek için, MÜSİAD İnegöl Şubesi İnşaat Kurulu üyesi Serdal Özkan yapılan çalışmayı Ertuğrulgazi Mobilyacılar Dernek Başkanı Erdin Topal’a aktardı.

 

Konu ile ilgili MÜSİAD tarafından yapılan açıklamada, “Yapılan çalışmada, fazla bir maliyete girilmeden birkaç değişiklikle trafik yoğunluğu ve kazalarının minimum düzeye indirilmesi hedeflenmektedir. Buna göre öncelikle Ertuğrulgazi caddesindeki orta refüj uzatılarak Bursa ve şehir merkezine gidecek olan araçların, şu anki haline göre cadde girişindeki hiçbir araçla karşılaşmamasını sağlamaktır. Bursa istikametinden gelen araçların, Köprü girişinde caddeye direk geçişini  sağlayarak yön karmaşasını çözme ,5 metre genişliğinde ilave araç cep genişliği sağlayarak  cadde girişindeki karşılaşılacak araç sayısını en aza indirgemektir. Ayrıca  Ankara istikametinden gelen Bursa  istikametine giden  araçların kazaya sebebiyet vermemesi için, Bursa istikameti için beklemekte olan araçların güvenliği için kavşakta daraltma ve ilerisinde yola güvenli geçiş için cep uygulaması düşünülmüştür.  Ankara istikametinden gelen , şehir merkezi ile Ertuğrulgazi caddesine gidecek araçlar için de cadde girişinde geniş cep sistemi ile geniş alana sahip Akıllı kavşak  sistemi düşünülmüştür. Bunlara ilave olarak Ertuğrulgazi caddesinden Ankara istikametine gidecek araçlar geniş cep sistemi ile güvenli geçiş düşünülmüştür. Mevcut alan üzerinde Devlet bütçesine fazla yükümlülük getirmemeyi amaçlayan bir proje olup, yön tabelalarının ve işaret levhalarının eksiksiz ve doğru yerlere konulması halinde trafik yoğunluğunun azaltılması ve en önemlisi kaza olma ihtimalinin en aza indirgenmesi düşünülmektedir” denildi.

 

Bu ziyaret ve yapılan sunum sonrası, Ertuğrulgazi Caddesi Mobiyacılar Dernek Başkanı Erdin Topla ile öneri projesini sunan MÜSİAD İnegöl Şubesi İnşaat Sektör Kurulu Üyesi Serdal Özkan, çalışmayı Karayolları Bölge Müdürlüğüne sunacak.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş