Avukatların gurur günü

5 Nisan Dünya Avukatlar Günü, ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Dün Adalet Sarayı Atatürk anıtına çelek sunumu ile başlayan etkinlikler, ziyaretler ile devam etti.

Yayınlama: 06.04.2018
729
A+
A-

Adalet Sarayı bahçesindeki Atatürk anıtı önünde düzenlenen tören çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunun ardından ziyaretler kabul edildi.

 

AVUKATLIK HAK ARAMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜN TEMİNATIDIR






Çelenk sunumunun ardından konuşan Baro İnegöl Temsilcisi Varol Sarılar, “Bu gün dünya Avukatlar günü olduğu kadar Türk avukatlarının da günüdür. Avukatlık bir yönden serbest meslek, diğer yönden ise kurumsal nitelik taşıyan bir meslektir. Avukatlık mesleğinin amacı avukatların hukuki bilgi ve tecrübelerini adalet hizmetine sunma, tarafların hukuki ilişkilerinden doğan uyuşmazlıkların hukuka uygun olarak uygulanması konusunda yardımda bulunmaktır. Avukatlık mesleği ülkemizde tüm insanların insan haklarında yararlanabilmeleri, haksızlıklara karşı koyabilmelerini, haklarını savunabilmelerini sağlamak ve bu nedenle de savunma hakkının en önemli unsurunu teşkil etmektedir. Avukatlık hak arama özgürlüğünün teminatıdır” dedi.

 

BİRİNCİ OLMALI

Sarılar konuşmasını şöyle sürdürdü; “İnegöl adliyesinin iş yoğunluğu, ilçemizin hızla gelişen sosyo-ekonomik yapısına bağlı olarak aynı doğrultuda sürekli olarak artmaktadır. Adaletin yerine getirilmesinde özveriyle çalışan sayın hakim ve savcılarımıza ve adliye personeline teşekkür ediyoruz. İlçemiz adli yargı adalet teşkilatı olarak 2. bölgede yer almaktadır. Birinci bölge olması İnegöl’e büyük kazanç sağlayacaktır. Bu nedenle Adalet Bakanlığı ve HSYK nezdinde girişimlerde bulunulmuştur. Tüm avukatlarımızın avukatlar gününü kutlarım”.

 

122 AVUKAT VAR

Törenin ardından Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve AK Parti yönetim kurulu üyeleriyle birlikte,  Adalet sarayında faaliyet gösteren Baro İnegöl Temsilciliğini ziyaret etti. Çiçek takdiminin ardından konuşan Başkan Alper Taban, “Bugün 5 Nisan Avukatlar Günü. Bizde İnegöl’de Avukatlarımızın bağlı olduğu Baroyu ziyaret ederek bu özel günde kendilerinin yanında olmak istedik. Tüm avukatlarımızın Avukatlar gününü kutluyorum. Sağlık sıhhat içerisinde güzel işler yapmalarını temenni ediyorum. İnegöl’de 122 Avukat var. Şehrimiz, hem nüfus olarak hem ekonomik aktivite olarak hızlı gelişen bir yer. Dolayısıyla da böyle bir meslek grubuna ciddi manada ihtiyaç duyuluyor. Ben avukatlarımızın bu özel günü bir kez daha kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş