Ayaklarını kaybeden eczacının azmi herkese örnek oluyor

Geçtiğimiz yıl Bursa’da gerçekleşen kaza sonrası iki ayağını kaybeden İnegöllü Eczacılar Odası Başkanı Barış Asa’nın azmi herkese örnek oluyor.

Yayınlama: 17.01.2019
1.570
A+
A-

Geçtiğimiz yıl antrenman sırasında bisikletinin patlayan lastiğini değiştirmek için Bursa Soğanlı Kavşağı’nda emniyet şeridinde duran Barış Asa’ya otomobil çarptı.

 

BİSİKLETTEN VAZGEÇMEDİ






Geçen yılki kaza sonrası iki ayağını kaybeden 35 yaşındaki sporcu her şeye rağmen çok sevdiği bisikletten vazgeçmedi.

 

KENDİNE HEDEF BELİRLEDİ

Hayata sıkı sıkı sarılan kazazede bisikletçi, iyileşme sürecinde hedefini Paralimpik Oyunları’na gitmek olarak belirledi.

 

İKİ AYAĞINI KAYBETTİ

İnegöl’de eczacılık yapan ve profesyonel bisikletçi olan Barış Asa, geçtiğimiz temmuz ayında Bursa’da yaşadığı kaza sonucu her iki bacağını birden kaybetmişti. Antrenmanda patlayan lastiğini değiştirmek için emniyet şeridinde durduğu sırada bir otomobilin çarpması sonucu dizden aşağısı kopan bisikletçinin hayatı tamamen değişti. Pozitif kişiliği sayesinde umutsuzluğa kapılmayıp hayata sıkı sıkı sarılan Asa, iyileşme sürecinde hedefini Paralimpik Oyunları olarak belirledi.

 

PROTEZ BACAKLARIYLA HAZIRLANIYOR

Barış Asa, protez bacaklara alışmak için uzun bir iyileşme sürecinden geçti. Mental ve fiziksel anlamda kendini güçlendirerek, protez bacaklarıyla yeni sezona hazırlanan Barış Asa, Paralimpik Oyunları’nın yanı sıra maraton ve triatlon yarışlarında da performans göstereceğini söyledi.

 

PES ETMEDİ

Yaşadığı trajediye rağmen pes etmeyi asla aklından geçirmediğini ifade eden Barış Asa’ya TREK Global aracılığıyla Pro Continental Trek Segafredo Takımı’nın kullandığı bir bisiklet armağan edildi.

 

KENDİMİ ENGELLİ GÖRMÜYORUM

Asa, kendisininkine benzer hikayelere sahip insanlara örnek olmak istediğini ifade ederek, “Ben kendimi engelli olarak görmüyorum. Benim gibi güçlü duran insanları, dezavantajları avantaja çevirmeye davet ediyorum. Birlikte başarabiliriz” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş