AYASOFYA’NIN AÇILIŞI DERİN ANLAMLAR İFADE EDİYOR

AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, Danıştay’ın Ayasofya Camii ile ilgili verdiği kararın ardından açıklamalarda bulunarak, “Aziz milletimiz ve İslam Dünyası adına derin manevi anlamlar içeren bu kararın alınmasında, en büyük paya sahip olan liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Ayasofya’yı yıllardır yüreğinde bir yara olarak taşıyanlar adına sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Yayınlama: 11.07.2020
667
A+
A-

AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, yazılı basın açıklamasında bulunarak Ayasofya Camii kararını değerlendirdi.

 

‘AYASOFYA’NIN ZİNCİRLERİ KIRILSIN’








Durmuş, yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Bildiğiniz üzere, Danıştay’ın kararı sonrasında 1934 yılından bu yana müze olarak vasıflandırılan, Fatih Sultan Mehmet Han’ın mirası, yeni bir çağ açan büyük fethin en büyük sembollerinden biri olan Ayasofya yeniden cami olarak ibadete açılacaktır. Aziz milletimiz ve İslam Dünyası adına derin manevi anlamlar içeren bu kararın alınmasında, en büyük paya sahip olan liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Ayasofya’yı yıllardır yüreğinde bir yara olarak taşıyanlar adına sonsuz teşekkür ediyorum. Ayasofya davasına bir ömür vakfetmiş, ancak umudunu yitirmiş ve kalpleri kırık, boyunları bükük bir şekilde ahirete intikal eden ve bu kutlu günü göremeyen, nice büyüklerimizi, fikir öncülerimizi, samimiyet ve çıkarsızca ‘Ayasofya’nın zincirleri kırılsın’ diye haykıran Müslüman kardeşlerimizi böyle bir günde anmadan geçemeyeceğim. Şüphesiz ki, asırlar önce fethi cihanda  yankılanan Ayasofya hakkında böyle önemli bir kararın günümüzde de yankıları olmuştur, olacaktır”

 

CESUR KARARLAR ALABİLEN BİR LİDERİN YOLUNDA OLMANIN GURURUNU VE MUTLULUĞUNU TAŞIMAKTAYIZ

“Bizler AK Parti teşkilatları olarak, böylesi önemli ve cesur kararlar alabilen bir liderin yolunda olmanın gururunu ve mutluluğunu taşımaktayız. İnanıyoruz ki, yıllardır mücadelesi verilen Ayasofya davamız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihi imzası ile mutlu sona ermiş, büyük manevi değerine yakışır bir şekilde gerçek anlamda büyük bir liderin feraset örneği olarak tarihteki yerini almıştır. Bu önemli kararın tekrar milletimize ve Alem-i İslam adına hayırlı olmasını dilerken, bu kutsal emanete ve daha nice emanetlerimize sahip çıkan Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz şükranlarımı sunuyorum”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.