‘AYÇEKİRDEĞİ’ ÜRETİCİLERİ ÜZDÜ

‘İnegöl Alası’ olarak ülke çapında bilinen İnegöl Ayçekirdeği’nin sorunları kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Ayçekirdeği üretiminde önemli merkezlerden biri olan İnegöl’de, Çin Çekirdeğinin gümrük vergilerinin düşük olmasından dolayı, İnegöl’deki Ayçekirdeği üreticileri dertli.

Yayınlama: 28.07.2019
504
A+
A-

Yaklaşık 1 yıl önce Çin Çekirdeği’nin gümrük vergilerinin düşük olmasından dolayı çiftçiler bir araya gelerek ortak açıklamada bulunmuştu. ‘İnegöl Alası’ olarak bilinen İnegöl Ayçekirdeği’nin patentinin açınması ile birlikte yurt dışına ihracat başlamış, ülke içinde de tercih edilmesi için Çin Çekirdeği’nin gümrük vergilerinin arttırılması talep edilmişti.

 

Taleplerin yerine gelememesinden dolayı İnegöl’deki Ayçekirdeği üreticileri oturdukları her ortamda dile getirmişti.






 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Bildiğiniz gibi bir çok defa bu konu ile ilgili demeç vermiştik ama düzelen bir şey olmadı. Ben gidilecek bütün yerlere gittim. Hatta bakanımıza da durumu izah ettim o dönemde. Ama Çin Çekirdeğinde gümrük vergilerinin artmamasından dolayı, ucuza alınabilmesi ve görünüş itibari ile daha dolgun olmasından dolayı tercih edildi. Konu ile ilgili bizler gerekli yerlere başvuru yaptık. Ama bir türlü bunun önüne geçemedik” dedi.

 

Üreticilerin bu konunun önüne geçememesinden dolayı üzüldüğünü ve İnegöl’de de artık Çin Çekirdeği üretildiğini belirten Çelik, “İnegöl’de de az olsa da Çin Çekirdeği üretimi yapılıyor” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş