AYÇİÇEĞİ MASAL KÖYÜ PARKI HIZLA YÜKSELİYOR

İnegöl Belediyesi’nin Akhisar Mahallesi’nde yapımına başladığı Ayçiçeği Masal Köyü Parkı hızla yükseliyor. Bir yandan inşaat çalışmaları, bir yandan da içerisinde kullanılacak malzemelerin yapımı sürerken, Belediye Başkanı Alinur Aktaş bölgenin çekim merkezi olmasını sağlayacak projenin yapım çalışmalarını beraberindeki heyetle birlikte yerinde inceledi.

Yayınlama: 11.05.2017
2.768
A+
A-

Taş duvarlar çevrili 8460 m2 alan üzerinde hayata geçirilen projenin sosyal tesis alanını oluşturacak bina ve çevrede inceleme yapan Aktaş, burada proje hakkında bir açıklama da yaptı. Ayçiçeği Masal Köyü Parkının temelinin 2 ay önce atıldığını hatırlatan Aktaş “Bugün çok değerli meclis üyesi ve ekip arkadaşlarımızla, mahalle muhtarımız ve mahalle sorumlularımızla birlikte Akhisar Mahallesi sınırları içerisindeki Masal Köyü Parkımızın yerinde incelemesini gerçekleştiriyoruz. 2 ay önce bir temel atma töreni gerçekleştirmiştik çocuklarımızla beraber. Bugün de inşaatın ne aşamada olduğunu görmek için buradayız” dedi.

 

AĞUSTOS’TA HİZMETE GİRECEK






Projenin Temmuz ayı sonunda tamamlanarak Ağustos ayında hizmete gireceğini de duyuran Aktaş “Ayçiçeği Masal Köyü Parkı nedir? İnegöl’de şuanda 150 civarında çocuk parkımız var kırsal mahallelerimiz dahil olmak üzere. Bunlar hepsi birer fonksiyonu yerine getiriyor ama burası biraz daha özellikli, çekici ve İnegöl’ün dört bir yanından çekim merkezi oluşturacağı gibi komşu ilçelerden bile aileler çocuklarını buraya getirmek ihtiyacı hissedecekler. Çünkü ayrıcalıklı olacak. Şuanda inşaatımız yüzde 35’lerde. Bir yandan da dışarıdan burada kullanılacak malzemelerin, heykellerin, eşyaların üretimi yapılıyor. Onlar da son aşamaya geldi. Nasip olursa da Temmuz sonu itibariyle tamamlayarak Ağustos başında açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

 

8 TÜRK BÜYÜĞÜ MASAL KÖYÜ PARKINDA ÇOCUKLARLA BULUŞACAK

Başkan Aktaş, Masal Köyü Parkı projesi hakkında teknik bilgiler de vererek şöyle konuştu: “Proje alanımız topla 8460 m2. Alanımız içerisinde şuanda bulunduğumuz 257 m2’si kapalı, 205 m2’si açık alan olan 462 m2’lik kafeteryamız mevcut. Gelenler ailelerin çocukları eğlenirken hoşça vakit geçirebilecekleri bir ortam olacak. Ayrıca 30 araçlık bir otoparkımız var. Ayçiçeği Masal Köyü Parkımızda ana espri; kahramanlıklarıyla günümüze ışık tutmuş ve yön vermiş 8 adet Türk büyüğümüz ve bir tarihi an Fatih Sultan Mehmed Han’ın İstanbul’un fethi sırasında karadan gemileri yürütme hadisesini heykellerle canlandırdık. İlk Türk uçağını yapan Vecihi Hürkuş, dünyada ilk uçan adam olan Hazerfen Ahmed Çelebi, hikayeleriyle bizi güldürürken düşündüren Nasreddin Hoca, Orta Asya’da anlattığı hikayelerle kültür dünyamızda efsaneleşmiş olan Dede Korkut, Bursa’mızın sembollerinden ve geleneksel Türk gölge oyunun yapı taşlarından olan Hacivat-Karagöz, Beşikteki bebeğini bırakarak savaşa mermi taşıyan Türk kadınlarının sembol ismi Nene Hatun, İstanbul’un Fethinde önemli rol oynamış Ulubatlı Hasan ve İstanbul’u 21 yaşında fethetme başarısı göstermiş, her gencin idolü olan bir çağı kapatıp bir çağı açan Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet Masal Köyü Parkımızda yer alacak. Alanımızda çocuklarımız için elma şeklinde vitamin bar ve cafe mevcut. Ayçiçeği Masal Köyü Parkımızda çocuklarımız için 1890 metrekarelik adrenalin parkurumuz, 590 metrekarelik çocuk oyun grubumuz ile engelli yavrularımız içinde oyun gruplarımız mevcut. Ayrıca anne çocuk bölümlerimiz, rekreasyon alanlarımız ve 30 metrekarelik kuru havuz ile 10 metrekarelikte süs havuzumuz var. Tüm eşya ve malzemeler, çevre düzenlemeleri dahil 2 milyon 100 bin TL’ye mal olacak bir proje. İnanıyor ve ümit ediyorum ki bölgeyi çekim merkezi haline getirecek bir proje.”

 

BÖLGEYİ ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GETİRECEK

Aktaş, masal köyü parkına Ayçiçeği isminin verildiğini ve bu sayede İnegöl’ün bir değerinin daha ön plana çıkarıldığını da vurgulayarak “Bunun yanında biz bir taşla iki kuş vuralım istedik. İnegöl’ün değerlerinden biri de Ayçekirdeği. Dolayısıyla da ayçiçeği figürlü aydınlatma armatürleriyle burayı aydınlatacağız. Adına da Ayçiçeği Masal Köyü Parkı dedik. Dolayısıyla da burada bir yönümüzü daha ön plana çıkaracağız. Burada ayrıca çocuklarımızı hem ayrıcalıklı bir parkta eğlendirirken hem de tarihlerini öğrenmeleri, bununla alakalı hoş vakit geçirmelerini ve beraberinde de bölgeyi çekim merkezi haline getirmeyi amaçladık. Etrafla ilgili düzenlemeler de yapılacak. Akhisar, Huzur ve Baykoca Mahallesi özellikle mahallelik sürecinden sonra yeni yeni gelişen bölgeler. Buralara bazı çekim merkezlerini koymanız gerekiyor ki birileri bir sebep bularak buraya gelsinler. Yoksa normal şartlar altında zorunluluk olmadığı sürece kimsenin gelmesi söz konusu değil. İnanıyorum ki anne babalar çocuklarını buraya getirmek zorunda kalacaklar” açıklamalarında bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş