BABASUL’TAN DA DEV ORGANİZASYON

640. Babasultan (Geyikli Baba) Hazretleri’ni Anma Günü, bu hafta sonu Babasultan Mahallesi’nde gerçekleştirilecek. Mahalle sakinlerinin katkıları ile düzenlenen anma günü etkinliklerinde 2 buçuk ton pirinç kullanılacak. Bunun yanında yine mahalle sakinlerinin katkıları ile etkinlikler kapsamında 60 küçük ve 1 de büyükbaş hayvan kesilecek.

Yayınlama: 18.07.2017
1.953
A+
A-

640. Babasultan (Geyikli Baba) Hazretleri’ni Anma Günü 23 Temmuz Pazar Günü Babasultan Mahallesi’nde gerçekleştirilecek. Kuran’ı Kerim tilaveti, Mevlit ve ilahiler ile sabah saat: 10.00’da başlayacak olan etkinlikler,  türbe ziyareti ve pilav ikramı ile devam edecek.

 

MAHALLE SAKİNLERİ HAZIRLIYOR






640. Babasultan (Geyikli Baba) Hazretleri’ni Anma Günü, mahalle sakinlerinin dayanışması ile gerçekleştirilecek. Düzenlenecek olan etkinlikler kapsamında pilav ikramı ile toplam 2 buçuk ton pirinç kullanılacak. Bunun yanında anma görenlerine katılan davetlilere ikram için 60 küçük ve 1 büyük baş hayvan kesilecek.

 

15 BİN KİŞİ BEKLENİYOR

Mahalle sakinlerinden edinilen bilgilere göre, 640. Babasultan (Geyikli Baba) Hazretleri’ni Anma Günü nedeni ile Babasultan Mahallesi’nde düzenlenecek olan etkinliklere yaklaşık 15 bin kişinin katılması bekleniyor.

 

GEYİKLİ BABA (BABASULTAN) KİMDİR?

Orhan Gazi Han dönemi evliyalarından olan Geyikli Baba, Azerbaycan’ın Hoy şehrinde doğdu. 1275-1350 (H.674-750) yılları arasında yaşadığı tahmin edilen Geyikli Baba Hz., zâhirî, bâtınî ilimlerde ve tasavvuf yolunda kemâlata erdikten sonra Rum ülkesine geldi. Manevi işaret üzerine derhal Anadolu’nun en uç bölgesinde İslâmiyet’i yaymak için çarpışan ve gayret eden Osmanlı mücâhid gâzileri arasına katıldı. Bursa’nın fethi sırasında bir geyiğe binip elinde altmış okkalık bir kılıç olduğu halde en ön saflarda çarpıştı. Kalenin fethinde pek çok kerâmetleri görüldü. Bu sebepten kendisine Geyikli Baba denildi. Fetihten sonra Keşiş (Ulu) Dağı’na yerleşti. Asıl adı Mehmed olarak bilinen Geyikli Baba’ya bugünkü Babasultan köyü arazilerinin Orhan Gazi Han tarafından verildiği bilinmektedir.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş