Bakan Özer, MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi’nin açılışında konuştu: ‘922 ilçenin tamamına BİLSEM kuracağız’

Yayınlama: 16.01.2023
107
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi’nin açılışına katıldı. Açılış töreninde açıklamalarda bulunan Özer; “Göreve geldiğimiz zaman Türkiye’de 179 Bilim Sanat Merkezi vardı. Biz çocuklarımızın Bilim Sanat Merkezlerine erişimini kolaylaştırmak için bu rakamı 379’a çıkardık ve 2023 yılında bir müjde verdik, dedik ki; 922 ilçenin tamamına Bilim Sanat Merkezi kuracağız.” dedi.

Bakan Özer, İnegöl’de MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi’nin (BİLSEM) açılışında yaptığı konuşmada, törende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Merkezin yapımına katkı sunanlara teşekkür eden Özer, Bursa’nın eğitim yatırımlarına çok ciddi destek verdiklerini söyledi.








Ülkelerin en kalıcı sermayesinin beşerî sermaye olduğunu belirten Özer, “Beşerî sermayenin niteliğini artırmadaki en önemli enstrüman da eğitimdir. Maalesef 2000’li yıllara indiğimiz zaman eğitimde karnemizin çok iyi olmadığını görüyoruz. Son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde eğitimde yapılan devrimsel dönüşümle ilk kez bu ülkenin evlatları, eğitimin tüm kademelerinde eğitime erişebilme mutluluğunu tattılar. 5 yaştaki okullaşma oranı 2000’li yıllarda yüzde 11’di. Yani 100 çocuktan sadece 11 tanesi okul öncesi eğitime erişebiliyordu. Şu anda bu oran yüzde 99. İlkokul yüzde 99,63, ortaokul yüzde 99,44. Ortaöğretimdeki okullaşma oranı yüzde 44’ten yüzde 96’ya ulaştı.” diye konuştu.

– “922 ilçenin tamamına BİLSEM kuracağız”

Bakan Özer, eğitimin önündeki tüm antidemokratik uygulamaların kaldırıldığının altını çizerek şunları kaydetti:

“Düşünün, başörtüsü yasakları uygulandı bu ülkede. Mesleki eğitimin ve imam hatip liselerinin dumura uğramasına neden olan katsayı uygulaması uygulandı bu ülkede. İşte bu antidemokratik uygulamaların tamamı da bu dönemde kaldırıldı. Yani 70 yıllık gecikmeyle ilk kez eğitimdeki tüm erişim problemleri çözülerek Sayın Cumhurbaşkanımızın çerçevesini çizmiş olduğu Türkiye Yüzyılı’nın ilk adımı atılmış oldu.”

Milli Eğitim Bakanlığı olarak sadece öğrencilerin eğitimlerine destek vermekle kalmadıklarını anlatan Özer, şunları kaydetti:

“Aynı zamanda özel yetenekli öğrencilerimizin gelişimine de destek veriyoruz. İşte BİLSEM’ler özel yetenekli öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmek için her türlü eğitim programıyla desteklendiği bir okul. Göreve geldiğimiz zaman Türkiye’de 179 Bilim Sanat Merkezi vardı. Biz çocuklarımızın Bilim Sanat Merkezlerine erişimini kolaylaştırmak için bu rakamı 379’a çıkardık ve 2023 yılında bir müjde verdik, dedik ki; 922 ilçenin tamamına BİLSEM kuracağız. Tamamına ki çocuklarımız rahat bir şekilde bilimsel merkezlere ulaşsınlar ve bilimle, sanatla, Sayın Cumhurbaşkanımızın belirtmiş olduğu TEKNOFEST gençliği olarak emin adımlarla geleceğe doğru yürüsünler.”

Konuşmanın ardından beraberinde Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ile MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi’ni gezen Bakan Özer, zeka oyunları atölyesinde milli sporcu Yağız Kaan Erdoğmuş ile satranç oynadı.

– Merkez 144 öğrenciye hizmet verecek

Bursa Valisi Yakup Canbolat da İnegöl’de toplam 2 bin 231 bir derslikte İnegöllü hayırseverlerin payının oldukça büyük olduğunu vurguladı.

Canbolat, 616 dersliğin İnegöllü hayırseverlerin desteğiyle yapıldığını belirterek, “Açılışını yaptığımız ve 144 öğrencimize hizmet veren Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezimiz de MÜSİAD İnegöl Şubesinin marifetiyle tamamlanmıştır. Bu güzel eseri İnegöl’e kazandıran MÜSİAD İnegöl Şubesine ve Necati Barışman’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Büyükşehir Belediyesi olarak Burs-Koop diye bir kooperatif kurduklarını ve Bursa olarak da Türkiye’ye öncü olduklarını ifade etti.

Özellikle sanayide ciddi potansiyeli olan şehirlerdeki iş gücüne ara eleman yetiştirmek adına meslek liselerinin önemli bir fonksiyonu olacağını belirten Aktaş, “Bugün burada da inanıyor ve ümit ediyorum ki yeni bilim adamlarını, yeni mucitleri yetiştirmek adına çok önemli bir merkez hazırlandı.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel de ülke kalkınmasına birçok alanda katkı koyan MÜSİAD’ın gençlere ve eğitime verdiği destekle Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi’ni hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

İnşaatı başlatan Necati Barışman’a, sonra da bu çalışmayı hızlı bir şekilde tamamlayıp bitiren İnegöl MÜSİAD Başkanı Mehmet Döngel ve yönetimine çok teşekkür eden Gürel, astroloji, uzay ve havacılık başta olmak üzere bilim, sanat ve tasarım atölyelerinden müteşekkil teknolojinin her türlü donanımını barındıran bu okulda nice genç cevherlerin yetişeceğine inandığını ifade etti.

Hayırsever iş insanı Necati Barışman da bu eserin eğitimde fırsat eşitliğinin örneği olacağına inandıkları bir eğitim kurumu olacağını ve eserin sahiplerinin İnegöl’deki eğitimciler olduğunu belirtti.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.