BAŞKAN TABAN OLAYA EL ATTI

Mesudiye Altgeçidi’nin yapım çalışmalarının durması, vatandaşlar ve esnaflarca tepki ile karşılanmıştı. Belediye Başkanı Alper Taban, önceki gün mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Vatandaşın sıkıntılarının kendi sıkıntıları olduğunu belirten Başkan Taban, Karayolları Bölge Müdürlüğü ile gerekli görüşmelerin yapıldığını, teknik konulardaki sıkıntıların kısa süre içerisinde giderilip çalışmaların en kısa sürede başlayacağını ifade etti.

Yayınlama: 12.01.2018
742
A+
A-

Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve bazı parti yöneticileri, Mesudiye Altgeçidi mevkiinde ikamet eden esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların taleplerini dinleyen Başkan Taban, çalışmaların kısa süre içerisinde başlayacağı müjdesini verdi.

 

ÇALIŞMALAR KIS SÜRE İÇİNDE BAŞLAYACAK








Vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Taban, Karayolları Bölge Müdürlüğü ile gerekli görüşmelerin yapıldığını ifade ederek, “Karayolları kazı çalışmalarına başlayacak. Bunun görüşmelerini gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Gönül ister ki burası hemen yapılsın ve bir düzen oldun. Yani burada kesinlikle bir kasıt söz konusu değil” dedi.

 

ESNAFIMIZIN SIKINTILARINI BİLİYORUZ

Esnafların sıkıntılarını bildiklerini ifade eden Taban, “Buralarda bir şeyler konuşuluyor. Ama bu konuşmalar gerçek değil. Evet esnafımızın burada çok büyük sıkıntılar çektiğini biliyoruz. Ama bazen güzelliğin olması için bunlar yaşanabiliyor. Esnaf kardeşlerimizi anlayabiliyorum” şeklinde konuştu.

 

BAYRAMA KALMADAN İNŞALLAH BURASI BİTECEK

Altgeçidin olduğu yerde çeşitli sıkıntıların olduğunu belirten Başkan Taban, “Bu işin kendine göre zorlukları var. Yeni belediye binamızla ilgili de sıkıntılar olmuştu. Bu gibi projelerin teknik kısımları olduğu için süre bazen uzayabiliyor. Kara Yolları Bölge Müdürü ve vekilimize bu konu ile ilgili bilgi verildi. Ama yapılan bazı art niyetli söylemlere açıkçası üzüldüm. Kısa süre içerisinde burada çalışmalar başlayacak. Bayrama kalmadan İnşallah burası bitecek” ifadelerini kullandı.

 

GEÇİŞLERDE BÜYÜK SIKINTI ÇEKİYORUZ

Alper Taban’ın açıklamalarının ardından bir vatandaş söz alarak şu ifadeleri kullandı: “Anayol üzerinde trafik durmadan devam ediyor. Geçişlerde sıkıntılar çıkıyor. Hele kamyonlar hiç durmuyor. Bu konuda bir çalışmanın yapılması gerekiyor. Sabah ve akşamın belirli saatlerinde yayalar büyük sıkıntı içerisinde”

 

KURALA UYAN DA VAR UYMAYAN DA VAR

Vatandaşa cevap veren Başkan Taban, “Evet burada kara kış yok ama buranın yapısı ile ilgili bazı düzenlemeler yapılıyor. Daha sağlıklı olması için. Ramazan öncesinde çalışmalar tamamlanacak ve çalışmalar en kısa sürede başlayacak. Anayol üzerinde bas geç sistemi var. Bu kurala uyan da var uymayan da var. İnşallah herhangi bir sıkıntı olmadan bu konular halledilir” dedi.

 

ÜST GEÇİDE KARAYOLLARI MÜSADE ETMİYOR

Bir vatandaşın, “Çalışmanın bitiş sürecine kadar bir üst geçit yapılabilir mi?” sorusuna cevap veren Başkan Taban, “Bu konuda bizim bir teklifimiz oldu. Ama Türkiye’nin hiç bir yerinde Kara Yolları’nın bunu yapmadığı ifade edildi. Yani kanunlar çerçevesinde böyle bir şey yapılamıyor. Kara Yolları’nın hız kesicilerle ilgili bir teferruatı olmazsa, hız kesici koyabiliriz. Bununda görüşmesini yaparız” dedi.

 

BURSA’DA GÖRÜŞMELER YAPILACAK

Konu ile ilgili Bursa’da görüşmeler gerçekleştireceklerini belirten Başkan Taban, “Bu işin hızlanması için herkes buraya yoğunlaştı. İlçe Başkanımız ile birlikte yarın İl Başkanımızı ziyaret edeceğiz. Bu konuları gündeme getireceğiz. En kısa sürede sonuç alacağız. Çalışmalar en kısa sürede başlayacak” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.