BAŞKAN TABAN’DAN BURAK’A GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl’de geçtiğimiz hafta ikinci kez yaşanan sokak köpeği saldırısında yaralanan 8 yaşındaki Burak Demircan’ı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yayınlama: 10.09.2018
672
A+
A-

İnegöl’de geçtiğimiz hafta heykel bölgesinde iki kez köpek saldırısı yaşandı. Cuma günü yaşanan olayda heykel bölgesinde 12 yaşındaki Ahmet Can Yaldız arkadaşlarıyla oyun oynadığı sırada bir sokak köpeğinin saldırısına uğramıştı. Bu olaydan bir gün sonra da 8 yaşındaki Burak Demircan, ailesiyle birlikte gezmeye çıktığında heykel bölgesinde bir köpeğin saldırısına uğrayarak yaralandı. İnegöl Belediyesi saldırı olaylarının ardından bölgeden 4 tane köpeği yakalayarak çocukları ısıran köpeği teşhis etmişti. Köpek karantinaya alındı.

 

EVİNDE ZİYARET EDİLDİ






Küçük çocuk hastanede tedavi olduktan sonra taburcu edilirken, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da sokak köpeğinin saldırısına uğrayarak yaralanan Burak Demircan ve ailesini evlerinde ziyaret etti. Bura Demircan’a ve ailesine geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Taban’a, İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mesut Karıman da eşlik etti. Aileye konuyla ilgili bilgi verildi.

 

Ziyaret sırasında konuşan Başkan Taban, “Burak Demircan evladımızı köpek ısırmış. Biz de gelerek hem geçmiş olsun dileklerimizi iletmek hem de sizin ağzınızdan olayın nasıl olduğunu dinlemek istedik. Çocuğumuzun da durumunu görelim istedim. Çok geçmiş olsun” dedi.

 

Taban, göreve geldiği günden bu güne üzerinde yoğunlaştıkları ve uğraş verdikleri konulardan birinin sokak hayvanlarının özellikle vatandaşlara zarar vermeyecek şekilde hayatiyetlerini devam ettirebilmesi olduğunu da ifade ederek; “Nihayetinde onlar da bir canlıdır. Dolayısıyla o dengeyi kurabilmek adına, bilhassa vatandaşlarımızı da sürece katarak bizlere bildirimlerde bulunmalarını sağlayarak Veteriner İşleri Müdürlüğümüz vasıtasıyla bunlara müdahale etmeye çalışıyoruz. Bu işin zorlukları da var. Vatandaşlarımız bize bir zararlı hayvanı bildirdiğinde ve biz buna müdahale etmek istediğimizde tabi bu bir canlı varlık ve kaçıyor. Uyuşturarak yakalamaya çalışıyorsunuz. Bu defa çevreden görenler hayvanlara zarar mı veriyorsunuz diye tepki gösteriyor. Bu kesinlikle böyle değil. Hiçbir şekilde hiçbir canlıyı öldürmeden onları rehabilite ederek yeniden yaşam alanına salıyoruz. Bu tür olayların yaşanmaması için demek ki daha etkin bir mücadele göstermemiz gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

 

Köpek saldırısı sonucu yaralanan Burak Demircan ise olayı şu sözlerle anlattı: “Dondurma yemeye gittik. Oradan da heykele gittik. Heykele çıkmak isterken çalıların arasından bir şey beni çekmeye başladı. Baktığımda köpeği gördüm. O sırada ısırdı.”

 

Ziyaret sırasında Başkan Taban, Burak Demircan’a satranç takımı ve çikolata takdiminde bulundu. Demircan ailesi de yapılan ziyaretten dolayı teşekkürlerini iletti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş