Bayburtlulardan kurtuluş mesajı

İnegöl Bayburt Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Saadettin Erdoğan, Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü nedeniyle basın açıklamasında bulunarak, “Milli mücadele yıllarında tüm yurtta yakılan kurtuluş meşalesi 21 Şubat 1918’de Bayburt’u da aydınlatmış, Allah’ın izniyle aziz ecdadımız ve kahraman ordumuz bütünleşerek şehrimizi düşman işgalinden kurtarmıştır” dedi.

Yayınlama: 21.02.2020
16.987
A+
A-

Bayburt ilinin 102. kurtuluş yıldönümü nedeni ile açıklamalarda bulunan İnegöl Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Saadettin Erdoğan konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

21 Şubat 1918’de Bayburt’un vefakâr, sabırlı ve vatansever  insanlarının Bayburt’un ve Anadolu’nun  bağımsızlık mücadelesinde tüm zorluklara ve olumsuzluklara  rağmen şehirlerine, vatanlarına ve bayraklarına sahip çıkma adına haklı mücadelelerini sürdürerek başarıya ve zafere  ulaştıklarını belirten Erdoğan, “Aziz  Türk milletinin şan ve şerefle dolu tarihine baktığımızda vatanına, bağımsızlığına, bayrağına dini  ve milli değerlerine büyük bir aşkla bağlandığını, o değerlerimize yapılan  her türlü tehdidi  milletçe bertaraf etmeyi bilmiştir. Milli mücadele yıllarında tüm yurtta yakılan kurtuluş meşalesi 21 Şubat 1918’de Bayburt’u da aydınlatmış, Allah’ın izniyle aziz ecdadımız ve kahraman ordumuz bütünleşerek şehrimizi düşman işgalinden kurtarmıştır. Bu kahraman ecdadın torunları olarak bizlere düşen, onların canlarından aziz bilip şehadet şerbetini içerek bize emanet ettikleri bu cennet vatanı, aynı bilinçle yarınlara taşımak ve gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde bırakmaktır. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin kurtuluş gününü tebrik ediyor, başta bu kutlu mücadelenin isimsiz kahramanları olmak üzere bu aziz vatan için seve seve şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.