‘Beklentimiz daha çok kar yağması’

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, kar yağışının ardından açıklamalarda bulunarak, “Beklentimiz daha çok kar yağması ve bahar aylarında da sağanak yağışlar” dedi.

Yayınlama: 19.01.2021
285
A+
A-

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, kar yağışının ardından gazetemize açıklamalarda bulundu. Kar yağışının çiftçileri mutlu ettiğini ifade eden Çelik, beklentilerinin yağışların devam etmesi olduğunu aktardı.

 

‘Zor bir süreçten geçiyorduk ve akabinde çok şükür kar yağdı’






Kar yağışının istenilen seviyede olmadığını ifade eden Çelik, şu ifadeleri kullandı:

 

“Kar yağışı ile birlikte çiftçilerimiz çok sevindi. Kar yağışı özellikle kış ürünleri üreten çiftçilerimiz için önemliydi. Uzun zamandır zaten bekliyorduk kar yağışını. Sadece Bursa veya İnegöl için de değil, ülke olarak zor bir süreçten geçiyorduk ve akabinde çok şükür kar yağdı”

 

Kar yağışının bekledikleri seviyede olmadığını ifade eden Çelik,

 

“Bu kar ne tarım için ne de barajlar için yetmez. Beklentimiz daha çok kar yağması ve bahar aylarında da sağanak yağışlar. Baraj sularında yüzde 20 civarında yükselme oldu. Ama tekrarlıyorum bu seviye yine de istediğimiz seviyeler değil. Çok daha fazla kar ve bahar aylarında da yağmurların yağması gerekiyor.

 

Karın lodos çıkmadan erimesinin toprak için verimli olacağını ifade eden Çelik,

 

“Kar bu şekilde bir hafta 10 gün kalırsa çiftçilerimiz için çok daha verimli olur. Lodos inşallah olmaz. Çünkü karın yavaş yavaş erimesi gerekiyor. Kar bu şekilde yavaş yavaş erirse toprak daha güzel suyu çekiyor. Dağlardaki su kaynakları da ona göre besleniyor. İnşallah bu karın 1 hafta 10 gün kalmasını bekliyoruz. Çok güzel oldu ancak daha çok kar yağışı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Şeftali üreticileri ile iletişime geçtiklerini ve tomurcuklarda zarar meydana geldiğini belirten Çelik, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“Ziraat Odası olarak tüm köylerimiz, muhtarlarımızla irtibat halindeyiz. Bizlerden ne talep gelirse gelsin hemen çiftçilerimizin hizmetine koşuyoruz. Bu kapsamda Köylerimizde hava durumu -20’lere kadar düştü. Şeftali üreticilerimiz, tomurcukların zarar gördüğünü ifade ediyor. İnşallah öyle bir durum söz konusu olmaz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş