Belediye çalışıyor

İnegöl Belediyesi, Yeniceköy bin konutlar mevkiinde uzun yıllar önce yapılmış ancak zamanla bel vererek tehlike arz eder duruma gelmiş istinat duvarını yenilemek ve bölgeyi düzenleyerek 30 araçlık otopark oluşturmak adına çalışmalara başladı.

Yayınlama: 30.06.2018
785
A+
A-

Şehrin dört bir yanında sürdürdüğü çalışmalarla İnegöl’ü geleceğe taşıyan İnegöl Belediyesi, Yeniceköy Mahallesi’nde tehlike arz eden istinat duvarını yenilemek üzere çalışmalara başladı. Bin konutlar mevkiinde yapılan çalışma kapsamında, bölgenin otopark düzenlemesi de tamamlanarak 30 araçlık düzenli otopark kazandırılmış olacak.

 

İNCELEMELER SAYESİNDE VATANDAŞLARIMIZLA BULUŞUYORUZ






Bir yandan yıkılma noktasına gelmiş olan istinat duvarı kaldırılıp yeni duvarın yapım çalışmaları sürerken, Belediye Başkanı Alper Taban dün beraberindeki Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi. İnceleme sırasında açıklamalarda da bulunan Başkan Taban, “Bugün Yenice bin konutlar bölgesindeyiz. Dün yine Sinanbey Mahallesi’nde bir çalışmada bir araya gelmiştik. Orada bir tretuvar ve otopark düzenlemesinden bahsetmiştik. Hemen hemen her gün yapmış olduğumuz düzenlemeleri kamuoyuyla da paylaşarak çalışmalarımızın vatandaşımız tarafından görülmesini, bilinmesini, değerlendirilmesini istiyoruz. Ve tabi ki varsa eksik aksak, hazır o bölgeye gidiyoruz. Vatandaşımızla birlikte buluşuyoruz. Vatandaşımızın da görüş ve önerilerini alalım, varsa daha iyi yapılacak şeyler onları da duyalım, bunları bir bir giderelim istiyoruz” dedi.

 

Kısa bir süre önce bin konutlar bölgesinde içerisinde semt sahası, çocuk oyun alanları, spor alanları ve dinlenme alanlarının da bulunduğu çoklu bir yaşam alanını tamamlayarak hizmete aldıklarını hatırlatan Taban, “Orası artık kullanıma devam ediyor ama ihtiyaçlar bitmiyor. Pek çok ihtiyacımız var. Bir taraftan yaptıklarımız eskiyor, bir taraftan yeni yeni ilaveler yapıyorsunuz. Bugün de burada daha önce yapılmış olan bir istinat duvarının, özellikle artık uzun yıllar sonra bel vermesi ve yıkılma ihtimalinin olmasından dolayı da bunu bertaraf etmek üzere çalışmalarımıza başladık. Burada tabi vatandaşlarımız yaşıyor, öğrenciler okula giderken buradan geçiyor, araçlar park ediyor. Allah göstermesin olası bir sıkıntı yaşanmaması adına burada arkadaşlarımız bir düzenlemeye gittiler” diye konuştu.

 

30 ARAÇLIK OTOPARK

Başkan Taban, çalışma hakkında teknik bilgiler de vererek şöyle konuştu: “Bu alanda yaklaşık 30 aracın park edebilmesi için bir otopark alanı var. Burayı inşallah yine güzelce daha belirgin bir hale getirerek herkesin park edeceği düzenli bir alana dönüştüreceğiz. Yine 3,5 metre yüksekliğinde ve 5 metre uzunluğunda da bir istinat duvarı, bir perde duvarı yapılarak günün şartlarına uygun ve inşallah bundan sonra uzun yıllarca kullanılabilecek güvenli bir ortam haline dönüştürmek istiyoruz. Burada görmüş olduğunuz alan aynı zamanda çocukların okula giderken kullandığı, yetişkinlerin de kullanabileceği güzel bir hale yol haline dönüştürülerek araç geçmeyecek yaya yolu olarak değerlendirilecek ve inşallah daha sonra güzel bir şekilde kullanılmaya başlanacak.”

 

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

“Ben bir kez daha hatırlatmak istiyorum, gördüklerinizi tespit ettiklerinizi, önerilerinizi, eleştirilerinizi kurumumuza iletin. Eğer bunu yaparsak birlikte yönetmiş oluyoruz. Sizlerde bu sürece katkı koymuş oluyorsunuz. Bizim her konuda uzman olma şansımız yok. Her konuyu her an görme şansımız yok. Bakın burada muhtarımız var sağ olsun. O da gördüğü, tespit ettiği eksikleri veya varsa önerilerini paylaşıyor. Vatandaşımızı da biz bu sürece katmaya çalışıyoruz. Çünkü başarılı olmuş şehir ve ülkeler böyle başarmışlar, başarıyı böyle yakalamışlar. Herkes katılımcı olursa, her vatandaş bir denetim personeli gibi kontrol personeli gibi hareket ederse inanıyorum ki sorunlar daha azalacaktır. Çünkü hata yapan kişiler takip edildiklerini gördüğünde, kontrol edildiklerini gördüklerinde o zaman doğal olarak tabi ki hal ve hareketlerine, yaptıkları eylemlerine dikkat edeceklerdir. Onun için bizlerde vatandaşımızdan bu konuda da destek bekliyoruz.  Yapıları korumamız lazım, kollamamız lazım. Bazen yapmanın daha kolay, korumanın daha zor olduğundan bahsediyoruz. Çünkü birileri gelip zarar veriyor. Buna da vatandaş sahip çıkacak. Çünkü bizler milletin parasını harcayarak bunları yapıyoruz. İnşallah yapılan çalışma önce mahalle sakinlerimize sonra şehrimize hayırlı olsun”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş