BELEDİYESPOR YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI

İnegöl Belediyespor’un yaz spor okulları start aldı. 1 ay sürecek yaz spor okullarının ilk dönemi kapsamında 400 sporcu eğitimlere başladı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, küçük sporcuları ilk antrenmanlarında yalnız bırakmadı.

Yayınlama: 04.07.2017
779
A+
A-

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaz spor okulları kapsamında gerçekleştirilen ilk basketbol kursunu ziyaret etti. Kültür Park içerisinde bulunan Belediye Spor Salonunda gerçekleştirilen ilk antrenmanda tüm yaş grupları birlikte yer aldı. Ailelerin tribünden seyrettiği ilk çalışmayı Başkan Aktaş da takip etti. Sporcularla kısa bir sohbet gerçekleştiren Aktaş, 60 civarında sporcuyla toplu fotoğraf çekinmeyi de ihmal etmedi.

 

YAZ SPOR OKULLARI ALT YAPIYI GÜÇLENDİRİYOR








Yaz spor okulları ziyareti sırasında bir açıklama da yapan Aktaş, yaz spor okullarının hem çocukların spor yapması hem de alt yapıdan yeni sporcular yetiştirilmesi adına önemli olduğuna dikkat çekti. Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak spora verdiğimiz önem gereği hem Belediyespor marifetiyle başta voleybol ve basketbol olmak üzere farklı branşlarda faaliyetlerimiz, çalışmalarımız, liglerdeki takımlarımız yoğun bir şekilde devam ederken; beraberinde de alt yapıdan yeni sporcular yetiştirilmesi ve yaz spor okulları marifetiyle çocuklarımızın vakitlerini hoşça ve uzmanlar nezaretinde geçirmeleriyle alakalı değişik faaliyetler yapıyoruz” dedi.

 

400 SPORCU YER ALIYOR

Belediyespor marifetiyle her yıl gerçekleştirilen yaz spor okullarının bu yılki bölümünün 1’inci döneminin bugün itibariyle başladığını hatırlatan Alinur Aktaş, “Biz de ilk olarak basketbol branşımızı ziyaret ettik. Öncelikle şunu ifade edeyim; voleybol, basketbol, yüzde, jimnastik, Oryantiring, okçuluk, masa tenisi ve dağcılık olmak üzere 9 farklı branşta eğitimler veriyoruz. Şuanda toplamda ilk dönem için 400 civarında kaydımız var” diye konuştu.

 

AĞUSTOS’TA İKİNCİ DÖNEM BAŞLAYACAK

Aktaş, açıklamasında ailelere de seslenerek Ağustos ayı itibariyle yaz spor okullarının ikinci döneminin başlayacağını da hatırlattı. Yaz spor okullarını özellikle ramazandan sonra yaptıklarını, bunun sebebinin de oruç tutan çocukların etkilenmesi olduğunu belirten Aktaş, bu sayede 16 Haziran’da okulların kapanması sonrası öğrencilerin de bayram sonuna kadar dinlenme fırsatı bulduklarını ifade etti.

 

EN BÜYÜK İLGİ YÜZME BRANŞINA

Başkan Aktaş, bu yıl yapılan yaz spor okullarında en büyük ilgiyi yüzme branşının gördüğünü de söyledi. Basketbolun da ilgi çeken branşlardan biri olduğunu kaydeden Aktaş, “Bu yıl en fazla yüzme branşımız itibar gördü. 125 civarında yüzme branşında sporcumuz var. Basketbol da ilgi çeken branşlarımızdan biri. İlk periyotta 60 civarında çocuğumuz var. Bugün ilk gün olması hasebiyle çocuklarımız toplu bir şekilde çalışıyor ancak bundan sonra farklı yaş gruplarına ayrılacaklar. 1 ay boyunca uzmanlar nezaretinde yoğun bir çalışma sezonu geçirecekler. Beraberinde yeni arkadaşlıklar edinecekler. Burada onlara güzel bir ortamda hoşça vakit geçirme imkanı sağlayacağız. Bunları tabi çok sembolik bedellerle İnegöl Belediyesi’nin güvencesi altında malzemeleri bizim tarafımızdan verilmek kaydıyla icra ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

YETENEKLİ SPORCULAR TÜRK SPORUNA KAZANDIRILACAK

Yaz spor okullarında yetenekleriyle dikkat çeken sporcuların Türk sporuna kazandırılması adına çalışmalar yapılacağını ifade eden Aktaş, “İçlerinden yetenekli, kabiliyetli olan çocuklarımız hocalarımız tarafından takip edilip Belediyespor’a ve Türk sporuna kazandırılmasıyla ilgili faaliyetler içerisindeyiz. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ailelerimizin ilgisinden de çok memnun kaldığımızı ifade etmek istiyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.