Bereket sofrası Altınşehir’de kuruldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sabah namazını Nilüfer Fahrettin Kılınç Camii’nde kılarak, namazın ardından vatandaşlarla bereket sofrasında buluştu. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Başkan Aktaş, Türkiye’deki kardeşlik ortamını koruyarak elbirliğiyle Bursa’yı daha üst standartlara taşıyacaklarını söyledi.

Yayınlama: 16.12.2017
652
A+
A-

Başkan Aktaş, güne sabah namazı ile birlikte Nilüfer Altınşehir Mahallesi’nde başladı. Sabah namazını Fahrettin Kılınç Camii’nde kılan Başkan Aktaş, daha sonra cami lokalinde kurulan bereket sofrasında vatandaşlarla buluştu. Katılımın her hafta daha da arttığı Bereket Sofrası Halk Günü etkinliğine Başkan Aktaş’ın yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Celil Çolak, önceki dönem Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, dernek başkanları, muhtarlar ve cami cemaati katıldı. Simit, çay, peynir ve zeytinle yapılan kahvaltının ardından vatandaşlara hitap eden Başkan Aktaş, birlik ve beraberliğin, Bursa için çalışmanın önemine vurgu yaptı.

 

SIKINTILAR AŞILACAK






Bursa’nın evliyalar ve padişahlar şehri olduğunu, altı ve üstüyle büyük kıymetinin bulunduğunu belirten Başkan Aktaş, şehre hizmet etmenin, var olan standartları daha üst noktalara çekmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Bursa’ya hizmet etmenin onur olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, “İster muhtar, ister cami dernek başkanı, ister müftü, ister milletvekili fark etmez. Belediye başkanları şehrin hizmetkarıdır. Az uyur, çok çalışır, çok koşturur. Çünkü yerel yöneticidir. Bizim bu konuda çok önemli bir önderimiz, liderimiz var: Recep Tayyip Erdoğan” dedi. Kentin sorunlarının belli olduğunu, başta ulaşım olmak üzere birçok konuda halledilmesi gereken meseleler bulunduğunu söyleyen Başkan Aktaş, “Vatandaşlarımız ulaşımdaki sıkıntılarla, kentsel dönüşümle çok dertleniyor. Dahası Yeşil Bursa’ya yakışır görüntüler yok, yeşil oranı olması gerekenden az. Ama hiçbirisi problem değil. İnşallah bu sıkıntıların hepsi aşılacak. Elbirliğiyle, bu şehri daha da üst seviyelere taşıyacağız. Bu konuda hem destek hem de duanıza ihtiyacımız var” diye konuştu.

 

Başkan Aktaş konuşmasında, bir ve beraber olmanın önemine de değindi. Bugün Suriye ve Filistin başta olmak üzere özellikle Müslüman coğrafyalarda türlü sıkıntıların bulunduğunu, Türkiye’nin çevresiyle birlikte adeta bir ateş çemberinin ortasında yer aldığını hatırlatan Başkan Aktaş, kardeşlik hukukunun gelişmesiyle zararlardan korunabildiklerini anlattı. Vatandaşlara her şart ve zeminde bir ve beraber olmayı tavsiye eden Başkan Aktaş, “Irak’ta, İran’da, Suriye’de yaşananlar ortada. Keza Balkanlar’da, Kafkaslar’da türlü türlü sıkıntılar var. Ama Türkiye dimdik ayakta. Neden? Kardeşlik hukukuna haiz olduğumuz, dini dili ırkı ne olursa olsun birbirimize sahip çıktığımız için rahatız. Allah, birlik ve beraberliğimizi, ağız tadımızı bozmasın” şeklinde konuştu.

Başkan Aktaş, daha sonra vatandaşların mahalleyle ilgili şikayetlerini de tek tek dinleyip, imkanlar ölçüsünde gerekli çalışmaların yapılacağını vurguladı. Başkan Aktaş, cami programının ardından Altınşehir Kur’an Kursu’nu ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş