Bereket Sofrası Yaşlılar Haftası’na özel kuruldu

Her hafta Cuma sabahı farklı bir camide düzenlenen “Bereket Sofrası Halk Günleri” etkinliği, dün sabah Yaşlılar Haftası nedeniyle Yeniceköy Mahallesi’nde bulunan İnegöl Belediyesi Fatma Gzötepe Huzurevi’nin yanındaki Mehmet Çağlayan Camiinde gerçekleştirildi. Namaz sonrası cemaat ve huzur evi sakinleriyle birlikte Huzur Evinde kahvaltı yapıldı.

Yayınlama: 24.03.2018
602
A+
A-

Belediye Başkanı Alper Taban’ın her hafta Cuma sabahı gerçekleştirdiği “Bereket Sofrası Halk Günleri” etkinliği devam ediyor. Her Cuma sabahı farklı bir camide sabah namazının kılınması ve ardından simit, zeytin, peynir ile kahvaltı yapılarak şehrin idarecilerinin burada halkla bir araya gelmesini sağlayan Bereket Sofrası, bu hafta 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası nedeniyle İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevinde gerçekleştirildi.

 

YAŞLILARA ÖZEL BEREKET SOFRASI








Bereket sofrası buluşmasının bu haftaya özel konukları da vardı. Kaymakam Ali Akça’nın da katıldığı bereket sofrası buluşmasına; Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Eşref Yiğit ve Gülhan Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileri ile bazı meclis üyeleri katılım gösterdi. Sabah namazının Mehmet Çağlayan camiinde kılınmasının ardından huzur evi sakinleri ve cemaatle birlikte huzur evi yemekhanesinde hazırlanan kahvaltıya geçildi. Burada simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, huzurevi idaresinin özel hazırladığı çorba da ikram edildi.

 

“GÜLEN YÜZÜNÜZ SOLMASIN”

Kahvaltının ardından ülkemiz ve şehitlerimiz için dualar edildi. Duaların ardından Belediye Başkanı Alper Taban cemaate ve huzurevi sakinlerine hitaben bir konuşma yaptı. İnegöl Belediyesi olarak uzun zamandır Bereket Sofraları adı altında vatandaşlarla buluşmalar düzenlediklerini ifade eden Taban; “Her Cuma sabahı farklı bir camide, farklı bir sofrada farklı bir mekanda bir araya geliyoruz. Bugün de Yaşlılar Haftasına özel bir bereket sofrası kuralım istedik. Bugün Sayın Kaymakamımız da sağ olsunlar bizleri kırmayıp aramıza katıldılar. Soframızı hep birlikte Yaşlılar Haftasını da fırsat bilerek Huzur Evimizde kuralım istedik. Çarşamba akşamı da yine buradaydık sizlerle bir araya geldik ama bugüne de böyle özel bir program yapalım istedik. Sizleri bu şekilde mutlu ve huzurlu görmek bizleri de mutlu ediyor. Sizlerin yüzünün gülmesi bizler için önemli. Gülen yüzünüz solmasın, eksik olmasın. Her gününüz böyle bereketli olsun inşallah” dedi.

 

Kaymakam Ali Akça’da kısa bir konuşma yaparak günün önemine dikkat çekti. Huzur Evi sakinlerini motive etmek ve moral vermek adına Yaşlılar Haftasından Gençler Haftası tabiriyle söz eden Kaymakam Akça; “İçinde bulunduğumuz hafta gençler haftası. Biz de biliyoruz ki ilçemizin en gençleri Belediyemizin ev sahipliğinde bu kurumun altında dostça yaşıyor. O yüzden bu mübarek Cuma sabahı sizlerin misafiri olmak istedik. İnanın sofranız çok bereketliymiş. Muhabbetiniz çok güzelmiş. Allah gençliğinizi soldurmasın. Nice böyle güzel organizasyonlarda, özel ve güzel günlerde buluşmak dileğiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından cemaat ve huzur evi sakinleri ile sohbet edilirken, bölgenin sorunları ve huzurevi sakinlerinin görüşleri de dinlendi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.