Bilgi yarışmasında sonuçlar açıklandı

İnegöl Belediyesi Beşinci Mevsim Kültür ve Sanat Merkezi’nde ortaokullar arasında bilgi yarışması düzenlendi. Düzenlenen bilgi yarışmasında Okyanus Koleji birinci, TOKİ Necip Fazıl İmam Hatip Ortaokulu ikinci, Gazipaşa Ortaokulu üçüncü, Doğa Koleji dördüncü, Yenice 19 Mayıs Ortaokulu beşinci, Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulu altıncı oldu.

Yayınlama: 03.04.2019
1.282
A+
A-

İnegöl Belediyesi Beşinci Mevsim Kültür ve Sanat Merkezi’nde ortaokullar arasında bilgi yarışması düzenlendi. Düzenlenen bilgi yarışmasında Okyanus Koleji birinci, TOKİ Necip Fazıl İmam Hatip Ortaokulu ikinci, Gazipaşa Ortaokulu üçüncü, Doğa Koleji dördüncü,  Yenice 19 Mayıs Ortaokulu beşinci, Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulu altıncı oldu.

 

59 okuldan 177 öğrencinin katıldığı genel kültür ve bilgi yarışması ön eleme aşaması 6 Mart 2019 Çarşamba günü Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, saat 16.00’da gerçekleştirilmişti. Yapılan ön eleme yarışması neticesinde finale kalan okullar dün saat 10.00’da Beşinci Mevsim Kültür ve Sanat Merkezi’nde kıyasıya yarıştı.








 

BÜTÜN OKULLARIMIZ ŞAMPİYON

Açılışta konuşan İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Bu finalist okullarımızın her birisini şimdiden şampiyon ilan ediyorum. Her birisi bir yıllık çalışmaların sonucunda finallerdeler. Biliyorum ki bu yarışma için okullar kendi bünyelerinde elemeler yaptılar. Seçilen öğrencilerimizin emeklerinden daha onları bu yarışmalara hazırlayan gizli kahramanlarımız olan öğretmenlerimizin emeklerini de unutmayalım. Her yarışmanın olduğu gibi bu yarışmanın da bir tane birincisi olacak. Ama bizim nazarımızda bu altı okulumuz da şimdiden şampiyon. Ön elemeye katılan 53 okulumuz içinde de çok çalışan ekipler vardı. Ama finale kalamadılar. Ümitlerini kaybetmeden önümüzdeki yıla hazırlanmalarını istiyorum. Burada mücadele eden Öğretmen öğrenci ve idarecilerimizi kutluyor, iyi olanın kazanmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

DOĞA KOLEJİ 1. OLDU

Yarışmanın ilk 5 soruluk bölümünü Yenice 19 Mayıs Ortaokulu önde tamamladı. İkinci 5 soru da ise Toki Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu öne geçti. Sonraki 5 soruda ise genel olarak durum eşitlendi. Son 5 soruda ise Özel Okyanus Koleji Ortaokulu ile TOKİ Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu başa baş yarıştılar. Gazipaşa Ortaokulu ile Özel Doğa Koleji Ortaokulları ise yarışı 1 soru geriden takip ettiler.

 

20 sorudan oluşan final sonucunda; TOKİ Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu ve İnegöl Okyanus Ortaokulu 140’ar puan, Gazipaşa Ortaokulu ile Özel İnegöl Doğa Koleji Ortaokulu 130’ar puan, Yenice 19 Mayıs Ortaokulu 120 puan, Selçuk Yahşi Ortaokulu 110 puanla yarışmanın normal bölümünü tamamladı. Bu bölümde 5. ve 6 okullar belli olurken 1lk dördü belirlemek adına yedek sorulara geçildi. İlk iki yedek soruya okulların tamamı doğru cevapladılar. Üçüncü yedek soruya TOKİ Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri yanlış cevap verince birinciliği İnegöl Okyanus Ortaokulu kazandı. İkinci TOKİ Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu oldu.

 

Üçüncülük ve dördüncülük mücadelesi 7 soruya kadar devam etti. Yedinci soruda Özel İnegöl Doğa Koleji Ortaokulu soruya yanlış cevap verince 3. Gazipaşa Ortaokulu 4. ise Özel İnegöl Doğa Koleji Ortaokulu oldu.

 

Yedek sorular sonucunda; 1. İnegöl Okyanus Ortaokulu, 2. TOKİ Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu, 3. Gazipaşa Ortaokulu, 4. Özel İnegöl Doğa Koleji Ortaokulu, 5. Yenice 19 Mayıs Ortaokulu,6. Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulu oldu.

 

Program ödül takdimi ve hatıra fotoğraflarının çekimiyle son buldu.

 

HABER: RECEP DENİZ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.