“Bir millət, iki dövlət”

Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Başkanı Aytekin Torun, Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını hedef almasının ardından açıklamalarda bulunarak, “Yanı başımızda bulunan, ‘İki devlet, tek millet’ sözleri ile bir olduğumuzu her fırsatta yinelediğimiz, Azerbaycanlı kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Haklı davalarında dualarımız onlarladır. Gerekirse kefeni giyer, Azerbaycanlı kardeşlerimizle şehadete yürürüz. Bunu da yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Yayınlama: 28.09.2020
760
A+
A-

Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını hedef almasının ardından, ülke genelinde tepkiler sürerek, Azerbaycan’a da tam destek sürüyor.

 

MAZLUMLARIN HAMİSİ TÜRKİYE VAR








Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP İnegöl İlçe Başkanı Aytekin Torun, “Azerbaycan’a yönelik saldırılarına bir yenisini ekleyen Ermenistan, bölgede barışın ve huzurun önündeki en büyük tehdit olduğunu bir kere daha göstermiştir. Ama bilinmelidir ki, artık dünya üzerinde mazlumların hamisi bir devlet, bir Türkiye var” dedi.

 

MİNSK ÜÇLÜSÜ ÇÖZÜMDEN UZAK

Ermenistan’ın saldırganlığına karşı, Minsk üçlüsünün çözümden uzak tavır aldığını belirten Torun, “Ermenistan’ın zulümleri, sivilleri katletmesi, saldırganlığı karşısında gerekli ve yeterli bir tepki ortaya koyamayan uluslararası toplum çifte standardını bir kez daha göstermektedir. Yaklaşık 30 yıldır ihmalkâr tutumunu sürdüren Minsk üçlüsü de çözüm odaklı davranmaktan maalesef çok uzaktadır. Ermenistan halkı, yöneticilerinin kendilerini çıkmaz bir bataklığa sürüklediğinin farkına varmalı ve tepkilerini ortaya koymalıdır” dedi.

 

TÜRKİYE’DEN AZERBAYCAN’A TAM DESTEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştüğünü ve desteğini de yinelediğini ifade eden Torun, şu ifadeleri kullandı:

 

“Genel Başkanımız, bilgemiz Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmüş, her türlü desteğini de yinelemiştir. Türkiye artık güçlü bir ülke ve uluslararası konjonktürde söz sahibi bir ülkedir. Türkiye, son yıllarda özellikle İslam Coğrafyasının ağabeyi olmuş ve mazlumların ayaklarına takılmak istenen prangaları bertaraf etmiştir. Geldiğimiz süreçte, ülkemizin özellikle milli hamlelerle üretim yapmasının ardından, artık dünyada yeni bir dönem başlamıştır. Kan emici ülkelere karşı, mazlumların hamisi, Osmanlı’nın varisi Türkiye artık ayağa kalkmıştır”

 

GEREKİRSE KEFENİ GİYERİZ

Torun, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

 

“Türkiye’nin sahip olduğu tüm imkanlar, dünyanın neresinde bir mazlum varsa, onun için seferber olduğun hep birlikte görüyoruz. Suriye’de, Libya’da ve son olarak da Azerbaycan’dayız. Dünyanın birçok yerinde, birçok mazluma kucağını açmış ülkeyiz. Yanı başımızda bulunan, ‘İki devlet, tek millet’ sözleri ile bir olduğumuzu her fırsatta yinelediğimiz, Azerbaycanlı kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Haklı davalarında dualarımız onlarladır. Gerekirse kefeni giyer, Azerbaycanlı kardeşlerimizle şehadete yürürüz. Bunu da yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.