BİRLİKTE YAŞADIĞI ESKİ EŞİNİ VURAN ŞAHSA 15 YIL 5 AY HAPİS CEZASI

BURSA(AA) Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde 2018 yılında birlikte yaşadığı eski eşini silahla vuran tutulu sanık Hüseyin Bakay son kez hakim karşısına çıkarıldı. Mahkeme heyeti tutuklu sanığa toplam 15 yıl 5 ay hapis cezası verdi.

Yayınlama: 17.01.2020
745
A+
A-

19 Mart 2018 tarihinde Bursa’nın İnegöl İlçesi’ne bağlı Süleymaniye Mahallesi Şehit Er Mustafa Pehlivanoğlu Sokak üzerinde bulunan ikametlerinde birlikte yaşadığı eski eşi hamile Merve Pekdemir’i silahla vurarak ağır yaralayan ve doğmamış çocuğunun ölümüne neden olan Hüseyin Bakay polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alımış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

 

Tutuklu sanık son kez İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı.








 

Daha önceki ifadesinde tutuklu sanık Hüseyin Bakay, “Olay günü sehpanın üzerinde duran silahı Merve aldı. Ben de elinden almaya çalıştığım sırada silah patladı. Tamamen kazayla oldu. Kesinlikle bilerek vurmadım” demişti.

 

Olay günü ağır yaralanan Merve Pekdemir ise “Ne olay öncesini ne de sonrasını hatırlıyorum. Ama beni vurduysa Hüseyin’den başkası yapmamıştır. Yüzde 54 oranında engelli durumdayım. Çocuğumu kaybettim. Davacıyım”

 

Son sözü sorulan tutuklu Hüseyin Bakay eski eşinin ifadelerinin doğru olmadığını belirterek, “Takdir mahkemenindir” dedi.

 

Mahkeme heyeti tutuklu sanığa adam öldürmeye teşebbüs suçundan 14 yıl 2 ay, yasaklı silah taşıma suçundan 1 yıl 3 ay hapis ceza ile bin TL para cezasına çarptırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.