BOĞAZOVA’DA KAÇAK YAPIYA TAViZ YOK

İnegöl’ün kırsa noktalarının doğal güzelliğine sahip bölgesi olan Boğazova’da devlete ait mera alanlarına yapılan kaçak yapılar tepkilere neden olmuştu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bizim kimseye verilmiş bu anlamda imtiyaz, sözümüz asla yok. Böyle bir tavrımız, tarzımızın olmadığını gözlemlemişsinizdir. Bundan sonraki süreçte de bunları bakanlığa da bildiriyoruz, savcılığa da bildirerek suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

Yayınlama: 21.09.2021
747
A+
A-

 

İnegöl’e 21 kilometre uzaklıkta olan Çayyaka Mahallesi’ne bağlı Boğazova Yaylası, Karadeniz Bölgesi’nde yaylaları aratmayan doğal güzelleri ile vatandaşların sıklıkla gittiği bölgeler arasında yer alıyor.

 






Ünü İnegöl sınırları dışına kadar çıkan Boğazova Yaylası, ilçe dışından gelen birçok vatandaşı da ağırlıyor. Doğal güzellikleri ile nam salan Boğazova, şimdilerde ise kaçak yapıların bölgesi oldu. Ortaya atılan iddialar ise tepkilere neden olmuştu.

 

Konuya ilişkin bir soru üzerine açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, şu ifadeleri kullandı:

 

“Boğazova’da orman araziler, tarla, mera gibi alanlarda normal şartlarda imara açık olmayan alanlar olduğu için yapılaşma mümkün değil. Ancak bakıyorsunuz o bölgelerde yapılaşmalar gerçekleşmiş ve onlarla ilgili de tutanaklara bağlayarak, cezai işlemler uygulanarak kendilerine bildirimler yapılıyor. Sadece Boğazova değil, hiçbir noktada kaçak yapı, projesiz yapı istemediğimizi herkese belirttik. Hiç kimseye de, ‘Sen yap, sana yardımcı oluruz’ sözümüz asla yok. İnsanlar kötüyü örnek alarak, o yapmış bende yapayım yaklaşımında. Bu doğru değil. Plan olan bir yerde ya da planı yoksa da buraya bağ evi gibi bir şey yapılacaksa onun da şartları belli. Onu da projelendirerek ve izinlerini alarak yapmak zorundasınız”

 

Kanuni bütün yaptırımların devam ettiğini de belirten Taban, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“Bizim kimseye verilmiş bu anlamda imtiyaz, sözümüz asla yok. Böyle bir tavrımız, tarzımızın olmadığını gözlemlemişsinizdir. Bundan sonraki süreçte de bunları bakanlığa da bildiriyoruz, savcılığa da bildirerek suç duyurusunda bulunuyoruz. Gerek yargılanmalı, hukuksal anlamda sürecin devamı ile ilgili kanuni yapılması gereken ne varsa yapmaya devam edeceğiz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş