BTM TÜBİTAK’IN YAKIN TAKİBİNDE

– TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM DAİRE BAŞKANI PROF.DR. ŞEMSETTİN TÜRKÖZ, BTM’NİN ÜRETTİĞİ EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ VE ATÖLYE ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRMEK İSTEDİKLERİNİ SÖYLEDİ.
– TÜRKÖZ, BİLİM MERKEZLERİ PLATFORMUNUN RESMİYET KAZANMASI ÇALIŞMALARINA DA HIZ VERİLDİĞİNİ İFADE ETTİ.

Yayınlama: 10.02.2017
961
A+
A-

BURSA–  Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK),   Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesi hedefiyle hayata geçirdiği Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni  (BTM) yakından takip ediyor. 

 

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan ve BTM yöneticileri,  TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığına atanan Prof.Dr. Şemsettin Türköz’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Nezaket ziyaretinde Türkiye’de bilim merkezlerinin kurulması ve yaşatılmasına yönelik çalışmalarda önlerine çıkan bürokratik engeller hakkında Türköz’e bilgi veren Rıfat Bakan,  Türkiye’de bilimsel faaliyetleri yöneten ve yön veren TÜBİTAK’ın bu tür merkezlere ve bilim şenliklerine daha fazla duyarlı olması ve destek vermesi gerektiğini söyledi.  Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin Türkiye’nin en kapsamlı bilim merkezi olduğunu ve kurulduğu günden bu yana onlarca farklı alanda binlerce atölye çalışmasına imza attığını ifade eden Bakan, yeni kurulacak bilim merkezlerinin sadece eğitim amaçlı tasarlanması gerektiğini, öğrencilerin bilim merkezlerinde konaklamasına ilişkin yatırımlara da öncelik verilmesi gerektiğini söyledi. 






 

Dünya rekoru Bursa’da kırılacak

İsim sponsoru THY olan ve 4-5-6-7 Mayıs tarihlerinde BUTTİM fuar yerleşkesinde yapılacak 6. Bursa Bilim Şenliği’ne ilişkin de Prof. Türköz’e bilgi veren Bakan,  proje yarışması ana konseptinin “Enerji Verimliliği” olarak belirlendiği dünyanın sayılı bilimsel etkinliklerinden biri olan şenliğe ilişkin hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. THY 6. Bursa Bilim Şenliği’nin kendi alanında yeni bir rekora imza atmaya hazırlandığını kaydeden Bakan,  elektronik, robotik, mekanik, gastronomi, havacılık, uzay, akıl oyunları, kimya, biyoloji, fizik gibi bilimin alt disiplinlerindeki uygulamaların yer aldığı atölye çalışmalarını aynı anda 3 bin kişi ile gerçekleştirerek dünya rekorunu Bursa’da kırmak istediklerini kaydetti. Böylesine önemli bir organizasyonda TÜBİTAK’ı da yanlarında görmek istediklerini ifade eden Bakan, Prof.Dr. Şemsettin Türköz’den Bursa Bilim Şenliği’nin daha da güçlenmesi adına destek istedi.

 

Tasarlayın, üretin değerlendirelim

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Prof.Dr. Şemsettin Türköz ise Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni yakından takip ettiklerini, bu yıl 6.sı düzenlenecek olan Bursa Bilim Şenliği’nin ise güçlü bir marka değeri yakaladığını söyledi. TÜBİTAK olarak görevlerinin bilim merkezlerini fonlamak değil, bu tür merkezlerin desteğe ihtiyaç duymadan ayakta kalabilir hale getirmek olduğuna dikkat çekti.  Türköz; “Bilim merkezlerinin kendi ayakları üzerinde kalması, kendi eğitim teknolojilerini, düzeneklerini yaratması, kendi atölyelerini oluşturması, çok önemli.  Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi bu işi başarıyla sürdürüyor. Sizlerden ricam bize atölye çalışmaları yapın. Mekanik, biyoloji, kimya ve birçok farklı bilim dalı üzerine sınıflandırılmış farklı atölyeler tasarlayın. Özel yetenekli çocuklar içinde atölyeler çeşitlendirilebilir.  Biz bu konudaki çalışmalara tam destek sağlayacağız. Bu konuda Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nden de beklentilerimiz üst düzeyde. Atölyelerinizi görmek istiyorum, eğitim teknolojilerini siz üretin biz değerlendirelim” şeklinde konuştu.

 

Bilim Merkezleri Platformuna destek

En kısa zamanda BTM’ye ziyarete geleceğini ve THY Bursa Bilim Şenliği’ni de yakından takip edeceğini söyleyen Profesör Doktor Şemsettin Türköz,  Türkiye genelinde Bilim Merkezleri Çalıştayı düzenleyeceklerini,  Bilim Merkezleri Platformunun resmiyet kazanmasına ilişkin de çalışmalarına hız verdiklerini ifade etti.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş