BU OLAY HIRiSTiYAN TERöRüDüR

Yeni Zelanda’nın ChristChurch ilçesindeki Al Noor camisine yapılan silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Müslümanlar için Bursa’nın İnegöl ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazının ardından açıklamalarda bulunan İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, “Derin bir üzüntü ve öfke içerisindeyiz. Bu olay en hafif söylemle insanlık dışı bir vahşettir. Bu olay Hıristiyan terörüdür. Bu faşist bir saldırıdır. Bu bir soykırımdır. Bizler bu saldırıyı, bu yapılan terör eylemini lanetliyoru

Yayınlama: 17.03.2019
1.002
A+
A-

İnegöl Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun çağrıları ile Bursa’nın İnegöl ilçesindeki vatandaşlar, Yeni Zelanda da yaşanan katliamda hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

 

BU FAŞİST BİR SALDIRIDIR






Kılınan cenaze namazının ardından STK Platformu adına açıklamalarda bulunan İHH İnegöl Başkanı İlhan Tatlı, “Geçtiğimiz Cuma günü Yeni Zelanda’da  iki tane camiye Cuma Namazı esnasında bir terör  saldırısı düzenlendi. 49 Müslüman hayatını kaybetti. 48 kişi ise yaralandı. Camiye yapılan saldırı Facebook’ta canlı olarak yayınlandı. Ve bu vahşet tüm dünyaya izlettirildi. Cuma günü toplu namazı fırsat bilerek vahşi katliama imza atan azılı teröristin, bundan kısa süre önce de Müslümanları hedef alan 87 sayfa bir yazı yayımlamış. Yazıda Türkiye’den Avrupa’ya giden Müslümanların Avrupa’dan tamamen söküleceği ve İstanbul’daki bütün camilerin yıkılacağı, Ayasofya’nın kiliseye çevrileceğini ifade ediyor. Bu elim, feci ve menfur hadise hepimizi derinden sarstı. Derin bir üzüntü ve öfke içerisindeyiz. Bu olay en hafif söylemle insanlık dışı bir vahşettir. Bu olay Hıristiyan terörüdür. Bu faşist bir saldırıdır. Bu bir soykırımdır. Bizler bu saldırıyı, bu yapılan terör eylemini lanetliyoruz” dedi.

 

ÖLDÜRÜLENLER MÜSLÜMAN OLUNCA NE HİKMETSE HER KES SUS PUS OLUYOR

“İslam’ın Avrupa ülkelerinde hızla yayılmasına tahammül edemiyorlar” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Tatlı, “Onlar, camilerin ortadan kaldırılması ile İslam’ın yok olacağını veya zayıflayacağını sanıyorlar. Ama unutmasınlar ki; isteseler de istemeseler de Allah nurunu elbette tamamlayacaktır. Hatırlar mısınız; 2015 yılında Fransa’nın başkenti Paris’te, 17 kişinin ölümüne yol açan terör saldırılarının ardından, toplam 50’ye yakın ülkeden devlet ve hükümet başkanı öldürülen 17 kişi için teröre karşı yürüdüler. 49 İnsanı şehit verdiğimiz yeni Zelanda’da da bu yürüyüş neden yapılmıyor. Bizler dünya liderlerinin katılacağı aynı türden bir yürüyüşün yapılmasını istiyoruz. Şüphesiz ki dini, dili, rengi ve ırkı her ne olursa olsun kimsenin ölümünü temin etmemiz söz konusu değildir. Öldürülen Yahudi veya Hıristiyan olunca dünya ayağa kalkıyor, öldürülenler Müslüman olunca ne hikmetse her kes sus pus oluyor” dedi.

 

Tatlı, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Yeni Zelandalı yetkililer, ‘Bu saldırıyı yapan Hıristiyan teröristler, güvenlik birimlerinin takip listesinde değildi’ şeklindeki açıklama yaptılar. Onlara göre takip edilmesi gerekenler sadece Müslümanlardır. Onlara göre Müslümanlar kontrol altında ise güvenlik tamamdır. Ama 49 kişiyi öldürecek kadar canice bir plan yaptılar. Günlerce önceden internet sitelerinde tehditler etti ama ne hikmetse hiçbir takip listesinde de yer almadılar. Çünkü batılıların yaptığı tehdidin bir zararı yok. Ta ki bir katliam gerçekleşene kadar. Ve geçmişte bunun birçok örneği var. Batı her zaman ki suskunluklarıyla yine bu olayı örtbas edecek ve barbarlıklarını masum göstermeye çalışacaklardır. Hatta bu katliamın üzerinden İslam’a ve Müslümanlara karşı kin ve nefretin artması için ellerinden geleni yapacaklardır. Daha birkaç gün önce Yahudi terörüne de şahit olduk. Mescidi Aksa’ya o kirli postallarıyla girdiler.  Şimdi Hıristiyan terörüne şahit oluyoruz. Bu insanlık dışı menfur katliam üzerine, İslam İşbirliği teşkilatı derhal toplanmalı ve çok sert kararlar almalıdır. Bu katliam İslamofobinin yeni evresidir. Bu katliam bir kişinin işi değildir. Ve arkasında çok derin güçlerin olduğu aşikârdır. Ölenler Müslümanlar olunca batı hep üç maymunları oynar. Ayrıca bu güne kadar dünyanın herhangi bir yerinde yapılan bir saldırının faili Müslüman olunca ki temin etmeyiz ‘İslami terörizm’ algısı oluşturulup, yapılan saldırı üzerinden islamofobi algısı oluşturuluyor. Ancak yapılan saldırıları bir Hıristiyan veya bir Yahudi yapmışsa ‘Akıl sağlığı yerinde olmayan bir birey’ algısı oluşturuluyor”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş