Bursa’da spora destek sürüyor

Büyükşehir Belediyesi’nin Okul Sporları Etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirdiği ilk, orta ve lise öğrencilerine spor malzemesi yardımı bu sene de devam ediyor. Büyükşehir Belediyespor’un Fethiye’deki merkez yerleşkesinde yapılan törenle 175 ilkokul, 394 ortaokul ve 356 liseye spor malzemesi dağıtıldı. Malzemelerin teslim edilmesi için düzenlenen törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, önümüzdeki dönemde spor etkinliklerini tabana yayarak daha da etkinleştirmeyi düşündüklerini söyledi.

Yayınlama: 19.12.2017
560
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte gerçekleştirdiği okullarda spor etkinlikleri, bu sene de start aldı. Fethiye’deki Büyükşehir Belediyespor Kulübü merkezinde yapılan törenle hem şenlikler kapsamında müsabakalar gerçekleştirildi hem de okullara ihtiyaç duydukları spor malzemeleri teslim edildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği organizasyona; Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Nilüfer Kaymakamı Avni Oral ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü yöneticileri ile çalışanlar da katıldı.

 

SPOR TABANA YAYILIYOR








Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tören başlangıcında yaptığı konuşmada, öğrencilere eğitim ve öğretim hayatları devam ederken en az 1 spor dalıyla profesyonel olarak uğraşmaları tavsiyesinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi olarak önümüzdeki dönemde sporu tabana yaymak ve gençlerin bundan istifadesini sağlamak için hamleler yapacaklarını açıklayan Başkan Aktaş, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde yaklaşık 252 bin öğrencinin okul sporları etkinliklerinden faydalanmasını planladıklarını belirtti. Etkinliklerin geleneksel hale geldiğini vurgulayan ve gençlere yönelik bu çalışmasından dolayı Büyükşehir Belediye eski Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür eden Başkan Aktaş, “Bu sene ayrıca 175 ilkokul, 394 ortaokul ve 356 lisemize çeşitli seviyelerde malzeme desteğinde bulunacağız. Proje kapsamında inşallah fiziksel etkinlik ve oyun şenlikleri, futbol maratonu, satranç, mini voleybol ve basketbol şenlikleri, mini olimpiyatlar gerçekleştirilecek. Toplamda 925 okulumuza gerekli olan malzemeleri teslim edilmiş olacak” dedi.

 

EN AZ BİR SPORLA UĞRAŞIN

Bursa’nın futbolda şampiyonluk yaşadığını ve çeşitli başarılar elde ettiğini, Büyükşehir Belediyespor’un da muhtelif branşlarda aldığı başarılarla şehri gururlandırdığını hatırlatan Başkan Aktaş, elde edilen bu kazanımların daha da yaygınlaştırılmasını ve geliştirilmesini talep etti. Şampiyon şehre yakışır başarıların kazandırılmasının başta gençler olmak üzere herkesin yükümlülüğü olduğunu belirten Başkan Aktaş, “İnşallah bu sizin sayenizde olacak. Spor sadece futbol değildir. Başta voleybol, basketbol, masa tenisi ve atletizm olmak üzere diğer branşlarda kendinize öncelikler belirleyin ve muhakkak bir spor dalıyla kurumsal olarak uğraşın. Yaz ve kış spor okullarına gidin. Tüm bunlar elde ettiğiniz başarıların yanında zihinsel ve bedensel gelişiminize katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ise Bursa’da göreve yeni başladığını söyleyerek, Okul Sporları Etkinlikleri’nin katıldığı ilk program olduğunu kaydetti. Etkinliklerin çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimini sağlamasının yanında ekran bağımlılığından kurtarılmasına da sebep olacağını vurgulayan Dülger, Başkan Aktaş ile yönetimine gösterdikleri hassasiyet nedeniyle teşekkür etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de Bursa’nın tesis ve sporcu sayısında Türkiye’nin en iyi kenti konumunda bulunduğunu söyledi. 2011 yılında 20 bin olan sporcu sayısının hükümet ve Büyükşehir Belediyesi yatırımlarıyla 2016-2017 yılında 85 bine çıktığını kaydeden Şahin, fiziksel etkinlik ve spor oyunlarının öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatlarında da başarılı olmasını sağladığını ileri sürdü.

Nilüfer Kaymakamı Avni Oral da yaygın eğitimin yanında çocukların bedensel gelişmelerinin önemine vurgu yaptı.  Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ekibine okul sporları etkinliğini düzenledikleri için teşekkür eden Oral, çocukların bu tür organizasyonlar sayesinde hayata en iyi şekilde hazırlandığını kaydetti.

 

Büyükşehir Okul Sporları etkinlikleri (BOSE) kapsamında fiziksel etkinlik ve oyun günleri, futbol, büyük Bursa maratonu, satranç, mangala, mini voleybol şenlikleri ile özel ve mini olimpiyatlar düzenlenecek. Büyükşehir spor TIR’ı projesiyle her gün ayrı bir okul ziyaret edilecek. Proje kapsamında 175 ilkokula 5’er adet mangala, 30’ar adet turnuva satranç takımı, 1’er adet satranç saati, 1’er adet gülle, 1’er adet 20 metre şerit metre, 1’er adet düdük, 1’er adet kronometre, 5’er adet voleybol topu, 5’er adet futbol topu, 5’er adet basketbol topu ve 175’er adet spor çantası takdim edilecek. 750 ortaokul ve liseye ise 10’ar adet basketbol topu, 10’ar adet futbol topu, 10’ar adet voleybol topu ve 175’er adet top çantası verilecek. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.