Bursa’da yerli otomobil sevinci yaşanıyor

Türkiye’nin yerli otomobilinin 22 milyar liralık yatırımla Bursa’da yapılacak olması, ikinci büyük ihracat şehrinde sevinçle karşılandı.

Yayınlama: 27.12.2019
813
A+
A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, “Bu yatırımın Bursa’da olması yerli otomotivin başarısını garanti etmiştir, taçlandırmıştır” derken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Saim Kılavuz, bu karardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a teşekkür ettiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 milyar lira yatırımla, 5 farklı modelde, yılda 175 bin adet üretilecek elektrikli yerli otomobil için Bursa’nın tercih edildiğini kararını Resmi Gazete’de imzaladı. 300 beyaz yakalı nitelikli personel, 4 bin 323 mavi yakalının istihdam edileceği 22 milyar liralık yatırımın Bursa’da karar kılınması şehirde sevinçle karşılandı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a teşekkür ederek, “Bu yatırımın Bursa’da olması yerli otomotivin başarısını garanti etmiştir. taçlandırmıştır. Elektrikli yerli otomobili yapacak tecrübe ve altyapı fazlasıyla Bursa’da var. Bu yatırımın Bursa’da çok başarılı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.








 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Yerli otomobil gurur yolculuğuna Bursa’mızdan çıkacak. Bursa’mıza hayırlı olsun. Bu önemli yatırım için şehrimizi seçen Sayın Cumhurbaşkanımıza müteşekkiriz” diye konuştu.

Bursa Valisi Yakup Canbolat ise, “Bursa’mıza hayırlı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunarız” ifadelerini kullandı.
Ak Parti Bursa Milletvekili Refik Özen de, “Cuma sabahına hayırlı haberle uyandık. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Bursa Büyürse, Türkiye Büyür” diyerek duygularını paylaştı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Saim Kılavuz ise, “Yerli otomobilin Bursa’da üretilmesi kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kentteki potansiyeli gören ve tesisin Bursa’mıza yapılmasına onay veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu güven ve destek ile ülkemiz için en iyisini yapacağız” şeklinde konuştu.

 

Öte yandan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise yeni otomobili İnegöl’de üretmeye talip olduklarını sosyal medyadan ifade etti. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.