Buski’nin yeni hizmet binası törenle açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmetlerin daha iyi şekilde iletilmesi amacıyla İnegöl’e yaptırılan BUSKİ İnegöl Hizmet binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yayınlama: 25.01.2018
878
A+
A-

5 katlı toplam 3 bin 367 metrekare kapalı alana sahip olan ve 4.5 Milyon liraya mal olan yeni BUSKİ İnegöl binası açılış töreni Salı günü 17.00’da gerçekleştirildi. Törene; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa İl Başkan Vekili Bülent Temelli, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, İnegöl Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü İlhami Araali, Belediye birim müdürleri ile davetliler katıldı.

 

120 PERSONEL HİZMET VERİYOR






Tahsilat, tahakkuk, abone, sayaç, su arıza, yapım ve planlama şefliği, endeks okuma birimleri, kanal, kanalizasyon ve bağlama birimleri, skada sistemi, seminer salonları, hizmet masalarının yer aldığı BUSKİ hizmet binası, 120 personelle hizmet veriyor.

 

İNEGÖL BÜYÜKŞEHİR’LE DAHA DA GÜÇLENDİ

Vergi Dairesi yanındaki alanda açılan yeni hizmet binasının açılış töreni, İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban bir konuşma yaptı. Başkan Taban, İnegöl Belediyesi’nin güçlü bir belediye, çalışan bir belediye olduğunu vurgulayarak; “Ama tabi ki 2014 sonrası büyükşehirle beraber çok daha güçlenmiş bir İnegöl şehrinden bahsediyoruz. Büyükşehir belediyemizin destekleriyle bu güzel binayı İnegöl’e kazandırmış oluyoruz. Tabi yılbaşı itibariyle hizmet vermeye başladı ama bu gün resmi olarak açılışını yapıyoruz. 2014 itibariyle başlayan bu çalışma, bu değişiklik inşallah İnegöl’ümüzde birçok değişikliğe vesile olacaktır. 2019 seçimlerine kadar pek çok açılışı gerçekleştirmiş olacağız. Desteklerini esirgemeyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yeni BUSKİ binamızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

SUYA İKİNCİ İNDİRİM MÜJDESİ

Alper Taban’ın ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Binanın 4,5 milyon liraya mal olduğunu kaydeden Aktaş, “Gönül sohbet etmek ister kahve bahane dedik ve İnegöl’e gelip bu güzel binayı açıyoruz. Bu projede emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Binalar yapıyoruz ama bunların bir maliyeti var. Bu bina 4,5 Milyon liraya mal oldu. Çok da güzel bir bina oldu. Ama biz suda indirim yaptık biliyorsunuz. Yine yapacağız inşallah. Takdir edersiniz bir bütçe yönetiyoruz. Bazı revizyonlar yaptık. Hizmetleri artırarak devam ettireceğiz hem de beraberinde hizmetlerimizi en uygun şekilde insanlarımıza ulaştırmak zorundayız. İnşallah yakın da 150 Milyon Avroluk Avrupa Yatırım Bankası kredisiyle Mustafa Kemalpaşa, Karacabey ve İnegöl ile alakalı alt yapı yatırımlarını hayata geçireceğiz. Bilimsel yöntemlerle etap etap İnegöl’deki yıllardır konuşulan bu sorunu da bitirmiş olacağız. Yağmur suyu hatları, kanalizasyon hatlarının ayrıldığı bir sistemi burada hayata geçirmemiz gerekiyor” dedi.

 

İNEGÖL’E ÖZEL TEŞEKKÜR

17 ilçeyle alakalı planlar yaptıklarını aktaran Aktaş, “Bursa’nın Allah vergisi gerçekten özellikleri var. Ama Bursa’nın çok daha fazla hizmete ihtiyacı var. Ekibimizle beraber yeni bir heyecanla hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın hafta sonu ziyaretinden çok büyük güç aldık. İnegöl teşkilatına da özel olarak teşekkür ediyorum. İl yöneticilerimizden aldığımız raporda İnegöl her konuda gerçekten önde koştuğu gibi bu konuda da bir önde koşusu söz konusu. İnegöl ilçemiz bu sefer ayrı bir heyecanlıydı, Cumhurbaşkanımız mutlu bir şekilde ayrıldı. Tabi ki bu tip güçlü duruşların hem şehrimize, dolayısıyla ilçe belediyemize de çok ciddi faydası olacak. Zaman içerisinde hep birlikte yaşayacağız” şeklinde konuştu.

 

İnegölspor tesisleriyle alakalı ikinci etap ihalesinin yapılacağını aktaran Aktaş, “Mevcut İnegölspor tesislerini bir an evvel yeni yerine taşımak istiyoruz. İnegöl Belediyesinin mevcut İnegölspor çevresindeki alanda başka bir projesi var. Bir spor parkı veya farklı bir projeyi belediye başkanımız ve ekibi değerlendirecekler” diye konuştu.

 

İNEGÖL’E YAPILACAK HİZMETLER

İnegöl’e yapılan ve yapılacak hizmetlerle alakalı bilgiler de veren Aktaş, “Yüzme havuzu çalışması devam ediyor. Ekonomik anlamda da sıkıntılarımızı bertaraf ederek, velhasıl sistemi daha işler hale getirmeye çalışıyoruz. Bu güne kadar BUSKİ, marifetiyle biraz kırsal ağırlıklı yapılmış çalışmalar var. 319 kilometre içme suyu hattı, 102 kilometre kanalizasyon hattı, 24 kilometre yağmur suyu hattı çalışmaları yapıldı. Ayrıca bunların akabinde de 42 kilometrelik asfalt çalışması gerçekleştirildi. Arıtma çalışmalarının yanı sıra 18 adet su deposu yapıldı. Gölet ve sulama sistemlerle alakalı bazı çalışmalar yapıldı. Bu hizmetler için 130 milyon civarında da bir para harcandı. Yeni bekleyen yerler var. Hiç merak etmeyin onlarla alakalı çalışmalar da yapılacak” dedi.

 

BİKOM KURULDU

BİKOM (Belediyeyle İletişim Koordinasyon Merkezi) marifetiyle, kimi ilçelerde ak masa, beyaz masalar aracılığıyla talebin alınarak, çözüme kavuşturulması noktasında çalışmaların yapıldığını bildiren Aktaş, “Sokakları altından döşeyin, büyük yatırımlar yapın çok önemli değil, önemli olan vatandaşın bu isteğine anında cevap vermek. Her şeyi hemen yapacağız diye bir kaide yok en azından bunun zamanını söylemek, ne zaman yapılacağını veya neden yapılamayacağını ifade etmek işin en önemli kısmı. Bu sistemle geliştirerek devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan hizmet binası gezilerek incelendi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş