BüYüKŞEHiR BELEDiYE BAŞKANI ALiNUR AKTAŞ OLAYA EL ATTI YEŞiL ALAN OLACAK

Recep Altepe döneminde İshakpaşa Camii’nin çevre düzenlemesi kapsamında, caminin hemen önüne tuvalet ve kapalı çay bahçesi binası yapımına başlanmıştı. İnegöl’deki her kesimin tepki gösterdiği ve çalışmaların durdurulması için talepte bulunulmuş, Altepe tarafından bu talep geri çevrilmişti. Tarihi İshakpaşa Camii’nin etrafının daha açık ve yeşil alan olması için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur kolları sıvadı. Caminin yanına inşa edilmek istenen çay bahçesi binası için dikilen demirler kesilirken, henüz tamamlanmayan yapının yıkımına başlandı.

Yayınlama: 13.12.2017
641
A+
A-

Recep Altepe döneminde İshakpaşa Camii’nin çevre düzenlemesi kapsamında başlatılan ve ilçe halkının büyük tepkisine neden olan çalışmalar durduruldu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur, ilçe halkının daha nezih ve maneviyata uygun bir mekan olması için kolları sıvadı.

 

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ






Recep Altepe döneminde çevre düzenlemesi olarak başlatılan çalışmalar, hem tarihi çınar ağaçlarına zarar verebilir hem de Caminin daha ferah görünümüne engel olabilir kaygısı ile büyük tepki çekmişti. Önce tarihi cami önündeki parkeler kilit parkeler kaldırılarak, demir perdeli beton atılmıştı. Bir çok vatandaş, çınarların beton dökülmesinin ardından ciddi zarar göreceğini ifade ederek, yapılan çalışmaların sonlanması için taleplerde bulunmuştu.

 

Kilit parke taşlarının kaldırılıp beton atılmasının ardından, çalışmalar caminin diğer bölümü ile devam etti. Çınarlar Altı olarak bilinen alana üstü kapalı çay bahçesi binası dikilmesi ile ilgili çalışmalar başlamış ve yığınla demirler dikilmişti. Bu yapının caminin görünümüne engel oldunu, yine bu yapı ile cami arasında bulunan alana tuvalet yapılmasının caminin tarihi dokusunu bozduğunu ifade eden ilçe halkı ve bazı STK’lar, çalışmaların sonlanması için ilgili yerlere başvurmuş ama netice alınamamıştı.

 

YIKIM BAŞLADI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, önceki dönem Recep Altepe’nin hayata geçirdiği ve İnegöllü vatandaşların tepkisine neden olan bu yapının ortadan kaldırılması için çalışmalara başladı. Caminin hemen yanına dikilen demirli ve üstü kapalı olan mekanın yıkım çalışmaları dün başladı.

 

YEŞİL ALAN OLACAK

Başkan Aktaş’ın vatandaşların tepkisi çeken bu yapının ortadan kaldırıp yerine geniş ve yeşil alan yapılması için talimat verdiği öğrenildi.

 

TUVALETLER YENİLENECEK

İshakpaşa Camii’nin hemen karşısında bulunan ve faal olarak çalıştırılan tuvaletlerin ise yenileceği öğrenildi. Bu alanda kamulaştırma çalışmalarının yapılacağı bilgisine ulaşılırken, kamulaştırmanın ardından çalışmaların başlayacağı öğrenildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş