Büyükşehir, bilişimde ilki gerçekleştirdi

Yenilikçi ve daha yaşanabilir teknolojileri kullanan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Altyapı Ruhsat ve Denetim Programı (ARUDEP), bilgi kaynaklarını yönetebilmek, kaynakları doğru ve etkin kullanmak, şehirde yaşayanları bilgilendirerek hayatı kolaylaştırmak için hazırlanmış, belediyelerin altyapı kurumlarına ve dolaysıyla vatandaşımıza temas ettiği akıllı şehir uygulamasıdır.

Yayınlama: 22.12.2017
663
A+
A-

Yazılım; tamamı ile Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemler Şube Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü ile Altyapı Koordinasyon Şube Müdürlüğü personellerinin işbirliğinde oluştu. ARUDEP Altyapı Ruhsat Denetim Programı; günümüzün en önemli kaynağı olan zaman ve yerinden doğru, güvenilir bilgiye ulaşma konusunda kurumlara fayda kazandıracağı gibi yapılan başvuru ve çalışmalar konusunda vatandaş ve trafik üzerindeki sürücülerin bilgilendirilmesi gibi uygulamaları ile sistem içerisinde toplumsal fayda sağlayacaktır.

 

Akıllı Şehir Vizyonumuzda bu uygulama diğer uygulamalar için bir kilometre taşı olarak yer almaktadır. Program üzerinden alınacak Altyapı Bilgi Sistemi ve günlük çalışma bilgileri ileride trafik yönetiminde Kent Bilgi Sisteminin de parçası olacaktır.






Bursa Büyükşehir Belediyesi Aykome Bilgi Sistemine, “https://arudep.bursa.bel.tr/” web adresi üzerinden tüm paydaş kurum/kuruluşlarda yetkilendirilen personellerce kullanıcı adı ve şifre ile erişim sağlanmaktadır.

 

Altyapı Kurum Personeli açılan harita ekranı üzerinde başvuru işlemini gerçekleştireceği güzergahı çizerek başvuruya ait parametreleri kolayca girerek başvuruyu oluşturmuş olur. Altyapı Koordinasyon Şube Müdürlüğü takibi altında başvuru altkurul üyelerine incelemek için online olarak iletilir. 48 saat içerisinde yapılan inceleme doğrultusunda alt kurul üyelerinin başvuruya ait görüşleri Altyapı Koordinasyon Şube Müdürlüğüne iletilmiş olur. Bu görüşler kontrol edilerek nihai başvuru kabulü yapılır ve Web-MIS entegrasyonu ile Bursa Büyükşehir Belediyesi MIS uygulaması olan e-Belediye yazılıma aktarılır.

 

e-Belediye programına şifre ile giriş yapılarak Altyapı Koordinasyon Şube Müdürlüğü personeli sisteme düşen başvuruları inceleyebilir.

 

İnceleme işlemleri tamamlandıktan sonra ruhsat kontrol görevlileri tarafından 1. Keşif hazırlanır ve başvuru sahibi adına ruhsat harcı ödeme bilgilendirme mesajı otomatik olarak iletilir. Başvuru sahibi; bu harç ödemesini vezne, e- ödeme veya banka havalesi ile gerçekleştirebilir.

 

Harcın ödendi bilgisi e-Belediye’ye otomatik düşer. Altyapı Ruhsatı ödeme yapıldıktan sonra ruhsat onaya sunulur. Başvuru sahibi; ruhsatlandırmaya kadar giden aşamalardan web-sistemi üzerinden anlık online haberdar olur. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş