Camiler açıldı ama tedbirler alınmıyor

Camilerin geçtiğimiz hafta toplu Cuma Namazına açılmasının hemen ardından, Öğlen ve İkindi namazlarının da toplu bir şekilde tedbirler kapsamında kılabileceği açıklanmıştı. Gelinen süreçte ise birçok vatandaşın tedbirlere uymadığı görüldü.

Yayınlama: 02.06.2020
779
A+
A-

Öğlen ve İkindi namazlarının cemaatle kılabileceğinin açıklanmasının ardından, namaz için alınacak tedbirlerde açık açık ulusal medyada yer almıştı. Geldiğimiz süreçte maske ve seccade konusunda İnegöllü vatandaşların tedbirlere uymadığı görüldü.

 

Konuya ilişkin sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan İshakpaşa Camii İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş, şu ifadeleri kullandı:






 

“Camilerimiz öğlen ve ikindi namazlarında cemaat ile namaza açıldı. Tabi bazı kurallara uymak şartıyla… Benim gözlemim, pek çok kişi kurallara uymuyor, seccade getirme yarı yarıya, maske kullanmayanlar, şadırvanları kullananlar, namaz sonrası dağılmayıp camide nafile kılanlar, namaz çıkışı dilenciler, namaz arası ferdi olarak namaz kılmak için camiye gelenler de çoğu bu kurallara uymuyor. Cami görevlileri olarak ikaz ediyoruz sadece o kadar, resmi önlem alınsın (Polisı-Zabıta veya Bekçi) ya da serbest bırakılsın her şey, uygulanmayan kurallar ne işe yarar?”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş