ÇAVUŞKöY’E DAMLA’DILAR

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından faaliyete geçirilen; ‘Damla Projesi’ İnegöl’de hayat buluyor. Ülkemizin çeşitli illerinde İnegöl’e gelen 20 öğrenci, geçtiğimiz gün Çavuşköy’ü ziyaret etti. Öğrenciler ziyarette kırsal mahallenin vatandaşları ile sohbet ederken, daha sonra hem camiyi temizledi hem de köydeki yaşlı ninelere yardım etti.

Yayınlama: 26.09.2017
1.138
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2015 yılında faaliyete geçirilen ve talep görmesinin ardından geçtiğimiz yılda sürdürülen Damla Projesi, bu yıl İnegöl’de hayat buluyor.

 

İLK DURAK ÇAVUŞKÖY








Geçtiğimiz gün Damla Projesi için ülkemizin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 20 öğrenci, projeye başladı. İlk olarak Çavuşköy’ü ziyaret eden gençler burada ilk olarak mahallenin merkezinde bulunan kahvehanelerdeki köyün dedeleri ile sohbet etti.

 

ÇAYLARI GENÇLER DAĞITTI

Kahvehanelerde büyüklerine çayları öğrenciler dağıtırken, mahallenin dedeleri ise bir yandan köy hakkında proje için mahallelerine gelen gençlere köy hakkında bilgi verdi.

 

SAMSA ÇAVUŞ TÜRBESİ’NE ZİYARET

Gençlerin kahvede yaptıkları sohbetin ardından adresleri Samsa Çavuş Türbesi oldu. Türbede dualarda bulunan gençler, ardından Samsa Çavuş Türbesi’nde ufak çaplı temizlik faaliyetinde bulundu.

 

KÖY CAMİSİNİ TEMİZLEDİLER

Samsa Çavuş Türbesi ziyaretini tamamlayan gençler, tekrar köy merkezine döndü. Köy merkezinde 3 gruba ayrılan gençler, maddi durumu kısıtlı olan yaşlı dede ve ninelerin evlerini temizledi. Gruplardan biri ise köy camisine temizlik faaliyeti gerçekleştirdi.

 

İNEGÖL’Ü GEZDİLER

Temizlik faaliyetlerini tamamlayan gençler, daha sonra köy düğününe konuk oldu. Eğlenceli zaman geçiren Damla Gençliği, sonrasında ise diğer programlar için İnegöl’e döndü. İnegöl’de sevgi evleri ve İshakpaşa Camii’ni ziyaret eden öğrenciler, Akhisar’da bulunan İnegöl Gençlik Merkezi’nde Suriyeli çocuklar ile bir araya geldi.

 

İNEGÖL GENÇLİK MERKEZİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Yapılan etkinlikler sırasında açıklamalarda bulunan İnegöl Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Damla Projesi kapsamında İnegöl Gençlik Merkezi koordinatörlüğünde bugün Çavuşköy’deyiz. Çavuşköy’de gençlerimiz ile birlikte Samsa Çavuş’u ziyaret ettik. Mezarlık temizliğimizi yaptık. Ailelerle, yaşlı amcalarla, teyzelerle bir araya geldik. Çocuklarımız şuanda yaşlılarımızın evini ve köyün camisini temizlemek ile meşguller” dedi.

 

İNEGÖL’Ü TANIYIP ANLATACAKLAR

Projeye katılan gençlerin İnegöl’ün köylerini ve yaşantısını tanıyacaklarını belirten Recep Erdoğan, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen 20 tane genç kızımız, İnegöl’ün köylerini tanıyacak, yaşamlarını tanıyacak, yaşlılarımızla sohbet edecek. Daha sonra da bu edindikleri deneyimlerini hem arkadaşlarına hem de memleketlerinde anlatacaklar. Katılımları için onlara teşekkür ediyorum. Güzel misafirperverliği için de Çavuşköy sakinlerine çok çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

DAMLA PROJESİ NEDİR?

2015 Yılında başlayan ve büyük ilgi gören bu proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın üzerinde durduğu ve önem verdiği bir projedir. Gençler ile toplumun değişik kesimlerinden en az 4 bin kişiye ulaşılması planlanıyor. Projeye katılan gönüllü gençler, bir hafta boyunca çeşitli ziyaretlerde bulunarak bakım, boyama, temizlik ve hediye dağıtımı gibi etkinliklere katılıyor.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.