Çete davasında 3 kişi tahliye edildi

8 Eylül 2016 tarihinde İnegöl AVM kavşağında silahlı saldırı sonucunda öldürülen Ersin Turan cinayetinin zanlıları ilk kez hakim karşısına çıkarıldılar.

Yayınlama: 18.01.2018
739
A+
A-

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Ekipleri, İnegöl´de adam öldürmek, adam yaralamak, tehdit ve işyeri kurşunlama, mala zarar verme suçlarından iki farklı suç örgütünü eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Özel harekat polisinin de bulunduğu ekiplerle eş zamanlı olarak 16 ev ve 8 işyerine düzenlenen baskında, 13 kişi gözaltına alınmıştı. Yapılan aramalarda 1 kalaşnikof tüfek, ruhsatsız 12 tabanca, 8 pompalı tüfek ve 220 fişek ve mermi ele geçirilmişti.

 

Sorgulanan şüphelilerden 8’i ifadesinin ardından cumhuriyet savcısının talimatı ile serbest bırakılırken adliyeye çıkartılan 5 şüpheliden E.K:, M.Ç. ve O.K. tutuklanmış Y.B. ve H.L. ise adli kontrol koşulu ile serbest bırakıldı.








 

13 şüphelinin bulunduğu dava görülmeye başlandı.

 

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde savunma yapan tutuklu sanık E.K., “Örgüt kurma suçlarını kabul etmiyorum. Ayrıca Ersin’i öldürme olayı ile alakalı benim hiçbir ilgim yoktur. Hatta bu konuda beni sorumlu tuttular. İşyerime ateş ettiler, ölümden döndüm. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

 

Tutuklu sanıklardan M.Ç. ise ifadesinde, “Emrah ile iş ortaklığım vardır. Suç örgütü iddiasını kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

 

Tutuklu sanık O.K.’da savunmasında, “Örgüt üyesi olduğum iddiasını kesinlikle kabul etmiyorum.” Dedi.

 

Tutuksuz yargılanan sanıklar Y.B., “Örgüt üyesi olduğum doğru değildir. Beraatimi istiyorum” dedi.

 

Tutuksuz yargılanan sanık H.Ş. ise, örgüt üyesi olduğu suçlamaları kabul etmedi.

 

Mahkeme 3 tutuklu sanığın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar vererek, duruşmayı 22 Mart’a ertelendi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.