ÇEVRE GöNüLLüLERi iNEGöL iÇiN TOPLANDI

İnegöl Belediyesi, çevreye gönül vermiş İnegöl’deki tüm okulları tek çatı altında toplayabilmek adına her yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler öncesi, bu okulların temsilci öğretmenleriyle bir araya geldi.

Yayınlama: 24.11.2017
561
A+
A-

Çevre duyarlılığı ve bu alanda hayata geçirdiği çalışmalarla örnek belediyelerden biri haline gelen İnegöl Belediyesi, her yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında özellikle çocuklara bu bilincin kazandırılması adına farklı etkinlikler düzenliyor. 2018 Haziran ayında da yapılacak olan etkinlikler öncesi, bugün İnegöl Belediyesi yetkilileri ile çevreye gönül vermiş ilçedeki tüm okulların temsilci öğretmenleri ile istişare toplantısı düzenlendi.

 

ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİ BULUŞTU






Çevre Gönüllüleri Toplantısı başlığıyla düzenlenen buluşmada; Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ile İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Bayraktar ve Belediyenin sorumlu çevre mühendisleri ile okulların temsilci öğretmenleri yer aldı. Çarşamba günü 16.00’da Sani Konukoğlu konferans salonunda düzenlenen istişare toplantısında; ilköğretim ve ortaokul düzeyindeki okullarla beraber Çevre Gönüllüleri projesini hayata geçirmek konusu ele alındı. Ayrıca okullarda yerel düzeyde gerçekleştirilecek 4 yarışma ve Bursa’da gerçekleştirilecek olan 1 yarışma hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

 

HEDEF ÇEVRE DUYARLILIĞI OLUŞTURMAK

Toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu katılımcı öğretmenlere yönelik bir konuşma yaptı. Konuşmasına 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak başlayan Adil Kansu; “Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün bir çalışması için buradayız. Çevre gününü Haziran ayında her yıl kutluyoruz. Çevre gününe yaklaşan bu günlerde bildiğiniz gibi Çevre Mühendislerimiz okullarda eğitim veriyorlar. 3’üncü ve 6’ncı sınıflara her yıl her okulda bu eğitimleri veriyoruz. Bundaki hedefimiz güzel bir çevre bırakmak, yaşanabilir bir kent oluşturmak ve çevre duyarlılığını çocuklarımıza, gençlerimize, yeni nesle aktarmak” dedi.

 

MAALESEF ÇEVREYE GEREKEN İLGİ ALAKAYI GÖSTERMİYORUZ

İnegöl’de çevre kirliliği konusunda yaşanan sorunlara da değinen Kansu, “Temizlik İşlerinden Sorumlu bir Başkan Yardımcısı olarak bunu açık açık söylüyorum; İnegöl temiz değil. Maalesef toplum olarak çevreye gerekli ilgiyi, alakayı göstermiyoruz. Dere kenarları vahim durumda. Bunu her açıklamamızda söylüyoruz ama maalesef bazı sanayicilerimiz, nakliyat yapan bazı nakliyeci firmalarımız, moloz döken bazı hafriyat firmalarımız bu kurala hiç uymuyorlar ve gelişigüzel bir şekilde çevreye, dere yataklarına, yeşil alanlara; toprak, moloz, kartonpiyer, beton parçalarını döküyorlar. Diğer bir rahatsızlığımız da kent merkezinde gelişigüzel şekilde sigara izmaritlerinin, paketlerinin, çikolata ambalajlarının atılması ve düzensiz çöp çıkarma alışkanlığı. Maalesef bu konuda da ciddi sıkıntılarımız var. Bunu çocuklarımıza aşılamamız lazım” diye konuştu.

 

ÇEVRE İÇİN HEP BERABER ÇALIŞMALIYIZ

İnegöl Belediyesi’nin geri dönüşüm konusunda başarılı bir duruma geldiğini belirten Kansu, “Geri dönüşüm diye bir sistemimiz var, uzun yıllardır uygulanıyor ve bu konuda bayağı başarılı bir duruma geldik. Ama bizim daha çok geri dönüşümü sağlamak ve karton gibi atıkları ekonomiye geri kazandırmak için çocuklarımızı eğitmemiz lazım. Bu nedenle okullarda eğitimler yapıyoruz. Bu eğitimlerde çocuklarımıza çevre duyarlılığını, geri dönüşümle ilgili karton, kağıt gibi atıkların toplanmasını anlatmaya çalışıyoruz. Yine atık sıvı yağları kesinlikle lavabolara dökmememiz lazım. Bu konuda hassas olmamız lazım. Kullanılmış giysilerimizi de çöpe atmamamız lazım. Onlar da artık ekonomiye kazandırılıyor. Bunlarla ilgili biz özel bir firmayla sözleşme imzalayıp protokol yaparak bunları da artık ekonomiye kazandırma konusunda bir çabamız, gayretimiz var. Bu konuda öncü belediyelerden biriyiz. Bildiğiniz gibi atık piller de çok önemli. Pillerin çevreye ciddi bir zararı var. İnegöl’ün geleceği için, çevremiz için, doğa için hep beraber çalışmamız lazım” ifadelerinde bulundu.

 

Konuşmanın ardından 5 Haziran Çevre Günü etkinlikleri ve burada yapılacak yarışmalar başta olmak üzere istişarelerde bulunuldu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş