Çevre ve görüntü kirliliğine izin verilmeyecek

İnegöl Belediyesi tarafından, işyeri açılışları, kampanyalar düzenlenmesi, tanıtım ve reklam yapılması sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar ile alakalı İnegöl’de faaliyet gösteren organizasyon firmalarına yönelik toplantı düzenlendi.

Yayınlama: 02.06.2018
487
A+
A-

ORGANİZASYON FİRMALARI BİLGİLENDİRİLDİ

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce gerçekleştirilen toplantıda, organizasyon firmalarına çevre ve görüntü kirliliğine sebep olan faaliyetlerden uzaklaşılması gerektiğine vurgu yapılarak, firma yetkililerine bundan sonra şehrin genel görünümüne yakışacak bir şekilde hareket etmeleri ve gerçekleştirecekleri organizasyonlarda uymaları gerek kurallar hakkında bilgilendirmede de bulunuldu.

 






ÇEVRESİYLE DAHA GÜZEL VE YAŞANABİLİR BİR İNEGÖL

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürü Osman Kalkan ile organizasyon firma sahiplerinin hazır bulunduğu ve önemli hususların karara bağlandığı toplantı hakkında yapılan açıklamada, çevre ve görüntü kirliliğine müsaade edilmeyeceğine vurgu yapıldı. Yapılan açıklamada, İnegöl’ün gerek nüfus yoğunluğu gerek ticari potansiyel ve gerekse bunlara bağlı olarak artan trafik yoğunluğu bakımından oldukça hassas bir dengede bulunmaktadır. İnegöl Belediyesi olarak bu hassas dengeyi bozacak her türlü girişime gerekli mücadele yapılmaktadır. Bu bağlamda son zamanlarda ticari faaliyet yürüten firmaların bir takım açılış ve indirim etkinlikleri gerekçesiyle iş yerleri önlerinde kurdele, balon, süs bantları asarak çevre ve görüntü kirliliği açısından yaya ve araç trafiği sirkülasyon açısından kamu alanlarının kırılarak, delinerek zarar görmesi bakımından veya ses yayın cihazı koymak suretiyle gürültü açısından toplumsal düzeni olumsuz etkileyecek bir takım ihlaller yapıldığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine bu olumsuzluğa sebebiyet veren organizasyon firmalarına gerekli tebligatlar yapılmak üzere söz konusu alanda faaliyet gösteren firmalarla bir toplantı düzenlenmiş, kanunun önemi ve hassasiyeti firma sahiplerine anlatıldığı belirtilmiştir denildi.

 

UYULMASI GEREKEN HUSUSLAR

Toplantıda karara bağlanan hususlara da değinilen açıklamada, buna göre izinsiz olarak süsleme, açılış ve kampanya faaliyeti yapılmayacaktır. Çevreyi rahatsız edecek sesli tanıtım unsurları kullanılmayacaktır. Süsleme amacı ile kullanılan balon ve kurdeleler işyeri bina duvarının dışına taşmayacak yaya ve araç trafiğini engellemeyecektir. Ağaç, direk vb. yerlere herhangi bir süsleme, ip, balon vs. bağlantısı yapılmayacaktır. Asfalt zemine ve bordür taşlarına veya kaldırıma herhangi bir çivi, vida vb. malzemeler ile zarar verilmeyecek. İzin alınarak yapılmış olan faaliyetler sonrasında izin süresi bitiminde yapılmış olan süsleme vb. çalışmaların zamanında kaldırılması gerektiğine de vurgu yapıldı.

 

YASAL İŞLEM UYGULANACAK

Açıklamanın sonunda yukarıda bahsi geçen hususlara uyulmaması halinde 5326 sayılı Kabahatler Kanununca ilgililere yasal işlem yapılacağı imza karşılığı tebliğ edildiği belirtilerek, bu nedenle tüm işyeri sahipleri ve organizasyon firmalarının herhangi bir mağduriyet yaşamaması için belirlenen kurallara riayet etmeleri gerektiği kamuoyuna saygıyla duyurulur denildi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş