CEZAYiR’DE iNEGöL’ü TEMSiL EDECEK

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) koordinasyonunda Türk Hava Yolları (THY), Anadolu Ajansı (AA) ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) iş birliğinde düzenlenen Projenin fikir liderliğini Bilal Erdoğan’ın üstlendiği “2017 Afrika Tecrübe Paylaşım Programına” katılacak TİKA’nın gönüllü elçileri, gittikleri ülkelerde gönülleri fethedecek. Bu Kapsamda Bursa ve İnegöl’ü temsilen 13. Dönem Türkiye Öğrenci Meclis Başkan Vekili Beytullah Gümüş katılacak.

Yayınlama: 17.08.2017
2.296
A+
A-

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın koordinasyonu ile düzenlenen 2017 Afrika Tecrübe Paylaşım programı kapsamında Cezayir’e TİKA’nın gönüllü elçilerinden biri olarak Bursa ve İnegöl’ü temsilen 13. Dönem Türkiye Öğrenci Meclis Başkan Vekili Beytullah Gümüş katılacak. Cezayir’de üç şehirde gerçekleşecek olan program da dağ kasabasında 4 gün, sahil şehrinde 4 gün, 3 gün ise başkent Cezayir’de sırasıyla yardıma ihtiyacı olan Müslümanlara, Kırtasiye, gıda ve tekstil yardımı onlarla birlikte sosyal farkındalık projeleri yapılacak. Proje kapsamında Cezayir’de bulunan Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalan miraslarda yerine incelenecek.

 

Geçtiğimiz hafta düzenlenen “Afrika Tecrübe Paylaşım Hazırlık Programı” kapsamında Afrika’ya gidecek olan öğrencilere eğitimler ve hazırlık programı verildi. Programa Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan, Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu  ve İnegöl ve Bursa’yı temsilen Beytullah Gümüş katıldı.






 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren TİKA Başkanı Serdar Çam, “Ben inanıyorum ki Afrika’da hizmet edecek, belki de hayatlarının uluslararası boyutta ilk defa zekatlarını verecekler.Afrika Tecrübe Paylaşım Hazırlık Programı”na katılacak gençlerin yurt dışına giderek hem tecrübelerini paylaşıp hem de yardım faaliyetlerinde yer alarak ülkelerine döndüklerinde daha güçlü bir enerji ve motivasyonla hayata başlayacaklar” dedi.

 

Daha sonra konuşan İlim Yayma Cemiyeti Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan ise, “İhtiyacı olana yardım etmenin nasıl büyük mükâfat olduğunu birinci elden yaşayacaksınız.Afrika’nın dünyaya daha fazla açılması ve kendi sesini dünyaya daha güçlü duyurması hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.

 

Programda son konuşmayı gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise, “Türkiye’nin gittiği her coğrafyada dil, din, ırk ayırt etmeksizin kalıcı refah ve barış kuşağının zeminini güçlendirmeyi hedeflediğini belirten Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Geleceğimizin mimarları olan siz kıymetli gençlerimizin tecrübe paylaşım programı kapsamında Afrika’da geçireceği süre içerisinde yapacağı gözlemler, kazanacağı bilgi ve tecrübeler sayesinde inanıyoruz ki gelecekte Afrika ile daha etkin ve güçlü bir işbirliği için yeni imkanların önü açılacaktır. Proje ile hava alanlarının modernizasyonu, yolların inşası, radyo istasyonlarının kurulması gibi projeler ile Afrika’nın dünyaya daha fazla açılması ve kendi sesini dünyaya daha güçlü duyurması hedeflenmektedir. Sadece kendi refahı için değil başta yakın coğrafyası olmak üzere tüm dünyanın daha barışçıl ve müreffeh bir seviyeye ulaşması için çabalara katkı veren bir ülkenin mensupları olduğunuzu daima hatırda tutunuz. Bayrağı devralma bilinci ile medeniyet coğrafyamızın ve farklı kültürlerin zenginliğine açık bir şekilde mevcut olanın üzerine koymak için çaba gösteriniz. Başta TİKA olmak üzere tüm resmi kurum ve sivil kuruluşlarımızın Afrika’da ve diğer coğrafyalarda yürüttüğü kalkınma ve insani yardım faaliyetleri, ülkemizin bu alanda önemli bir küresel aktör olmasının yansımasıdır. OECD verilerine göre geçtiğimiz yıl Türkiye 6,2 milyar dolar resmi kalkınma yardımı gerçekleştirerek birçok gelişmiş ülkeyi geride bırakmıştır. Daha önemlisi, 3 milyonun üzerinde misafir ile dünyanın en fazla sığınmacı barındıran ülkesi olan Türkiye, 2014 ve 2015 yıllarında olduğu üzere 2016 yılında da en cömert ülke unvanını koruyarak 6 milyar dolar ile dünyanın en fazla insani yardım yapan ülkesi olmuştur. Birçok gelişmiş ülke korumacı politikalara yönelirken, Türkiye’nin 6 yılı aşkın süredir insani dramlar karşısında gösterdiği açıklık ve yüksek sorumluluk, birçok ülkeye özellikle gelişmiş olanlara örnek olmaktadır” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş