CHP’DEN YüRüYüŞ AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Necmi Demir, CHP’li Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hüküm giymesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlayan yürüyüşü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yayınlama: 16.06.2017
1.267
A+
A-

CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, MİT tırları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’yla ilgili bir açıklamalarda bulundu.

 

BÜTÜN TOPLUMA GÖZDAĞIDIR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Necmi Demir, “15 yıllık AK Parti iktidarında ülkemiz adaletin, hukukun, insan haklarının yok edildiği, OHAL’le yönetilen, cemaatlerin darbe girişiminde bulunabileceği kadar güçlendiği bir ülke konumuna düşürülmüştür. AK Parti iktidarının hak, hukuk tanımaz uygulamaları, 15 Temmuz sonrasında ilan edilen ve asıl amacı FETÖ terör örgütü ile mücadele etmek ile maskelenen OHAL’le birlikte, kendilerine muhalif olduğuna inandıkları her kesime yönelmiş ve on binlerce insanın mağdur edildiği bir sürece dönüşmüştür.  Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun hiçbir delil ve veri olmaksızın 25 yıla mahkûm edilmesi, bu amaç doğrultusunda tamamen siyasi bir karardır. Bütün Türkiye’nin göz önünde televizyonda, ‘Vallahi de billahi de o tırlar Türkmenlere gitmiyordu’ diyen Tuğrul Türkeş Başbakan Yardımcısı yapılırken, Enis Berberoğlu, sisteme biat etmediği için, AK Partili birinin damadı olmadığı için tutuklanmıştır.  Bu olay, günümüz faşizminin yargıyı emrine aldığının en somut örneğidir. Muhalefete karşı yürütülen baskıcı-faşist yöntemlerle hukuk adına hukuksuzluğun hayata geçirilmesidir. Birilerinin emrinde oluşturulan hukuk sisteminin geldiği son noktadır. Bu karar faşist uygulamalarından rahatsız olan herkese gözdağı amacıyla verdirilmiştir. Bu karar 16 Nisan halk oylamasında Hayır diyerek demokrasiye sahip çıkan tüm demokrasi yanlılarına, bütün topluma gözdağıdır” dedi.

 

YÜRÜMEYE DEVAM EDECEKLER

“OHAL gerekçesiyle bu ülkeyi faşizme teslim edenler bilsinler ki korkunun ecele faydası yok” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Demir, “Türkiye halkı bu faşist uygulamaların hesabını hukuk çerçevesinde tabi ki soracaktır. 12 Eylül faşist diktatörlüğüne rahmet okutan kendisine muhalif olan tüm kesimlere gözdağı vermeyi hedeflemektedir. Biz bu tehdidi görüyoruz. KHK kararlarınızla sokağa attığınız, işsizliğe mahkum ettiğiniz binlerce insanın sesi olamaya devam edeceğiz. Mağdur edilen çocukların haklarını hukuk adına takip edeceğiz. FETÖ terörü nedeniyle gözaltına aldığınız damat hukuku ile saldıklarınızı bu ülke ve dünya görmüyor mu sanıyorsunuz? Bıçak kemiğe dayanmıştır. Genel Başkanımızın Ankara’dan başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ ülkemizin her kentinde baskıdan, zulümden, işsizlikten, adam kayırılmasından usanmış tüm halkımızı ilgilendirmektedir. Bir kere daha haykırıyoruz, yılmayacağız, sinmeyeceğiz, korkmuyoruz. Yürüyüşümüz adalet bu ülkede egemen olana kadar sürecektir” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş