ÇİFTÇİ EĞİTİM SEMİNERLERİ BAŞLADI

İnegöl Belediyesi’nin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde düzenlediği Çiftçi Eğitim Seminerleri başladı.

Yayınlama: 15.02.2017
997
A+
A-

İnegöl Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl da düzenlediği çiftçi eğitim seminerleri, 2017 yılı itibariyle yeniden başladı.  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde yapılan eğitim programlarında, tarıma yönelik bitkisel hastalık ve zararlılarla mücadele, bahar döneminde yapılması gereken ıslah çalışmaları, gübreleme ve ilaçlama yöntemleri hakkında çiftçiler bilgilendirildi. Pazartesi akşamı başlayan eğitimlerin ilk durağı Şehitler Mahallesi oldu. Çiftçi Eğitim Semineri Salı akşamı ise Sungurpaşa Mahallesinde gerçekleştirildi. Seminere İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren ile Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik de katıldı. Seminere Sungurpaşa mahallesinin sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

 

Seminer öncesi bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “İlçe Tarım Müdürlüğü ve Belediyemiz ile birlikte 2017 yılı çiftçi eğitim semineri ve bilgilendirme toplantılarına başladık. Dün akşam şehitler köyündeydik, bugün buradayız. Yarın Aşağı Ballık köyünde bu şekilde 4-5 gün köylerimizi gezip bu bilgilendirmelerimizi yapacağız” dedi.








 

HEDEF NİTELİKLİ BİR TARIM SEKTÖRÜ

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ise İnegöl Belediyesi olarak kırsal kalkınmayı sağlamak ve İnegöl Tarımını geliştirmeye yönelik yaptıkların çalışmaların sürdüğünü söyledi. Yiğit, hayata geçirilen projeler, çeşitli eğitim ve kurslarla çiftçinin bilinçlendirilerek daha nitelikli bir tarım sektörü oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti. Bu kapsamda kırsal mahallelerde çiftçi bilgilendirme programları düzenlediklerini kaydeden Yiğit, “Bugün de sizlerle birlikteyiz. Amacımız tereciye tere satmak değil. Muhakkak siz biliyorsunuzdur bunları ama atlanmış belki bir nokta vardır, yeni bir teknoloji gelmiştir, bir yasal düzenleme yapılmıştır. Kaçırdığımız bir nokta varsa onu gösterebilir miyiz, söyleyebilir miyiz maksadıyla bu programları düzenliyoruz. Öğrenilmemiş eksik noktaları da mühendislerimiz sizlere aktaracaklar” dedi.

 

Konuşmaların ardından mühendisler tarafından mahalle sakinlerine farklı konularda bilgiler verildi. Çiftçi eğitim seminerlerinin farklı mahallelerde devam edeceği ifade edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.