Çiftçilerin yüzü ihracatla güldü

İnegöl’de 2020 yılında üretilen meyvelerin bir kısmı, Almanya, Ukrayna, Rus ve Irak gibi ülkelere ihraç edildi. Yapılan ihracat ile birlikte çiftçiler toplam 70 milyon civarında gelir elde ederken, meyve ihracatı Kovid-19 pandemisinden etkilenmeyerek bir önceki yıla göre artış gösterdi.

Yayınlama: 25.12.2020
877
A+
A-

2020 Yılının tamamlanmasına az bir süre kala, İsaören Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, 2020 rakamları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

İnegöl’den Almanya, Ukrayna, Rus ve Irak gibi ülkelere elma, armut, kiraz, şeftali olmak üzere 70 milyonluk dış satım gerçekleştirdiklerini belirten Erhan Ulu, Kovid-19 pandemisine rağmen dış satım rakamlarında 2019 yılını geride bıraktıklarını ifade etti.






 

16 BİN TON CİVARINDA MEYVE HASADI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İnegöl’deki meyve üretim rakamları ile ilgili AA Muhabirine açıklamalarda bulunan Ulu, şu ifadeleri kullandı:

 

“Meyve üreticileri olarak, hayırlısı ile 2020 sezonumuzu bitirmek üzereyiz. Bu yıl diğer yıllara oranla, üreticiler olarak biraz daha güzeldi, verimimiz güzeldi, fiyatlar bakımından güzeldi. Beklentilerimiz bir nebze de olsa karşılandı. İnegöl’ümüzde bu yıl kiraz hasadı olarak bin 500 ton kiraz hasadı yapmış bulunmaktayız. Bu kiraz hasadımızdan yaklaşık 12 milyon civarında bir gelir elde etmiş bulunmaktayız. Bununda büyük çoğunluğunu ihraç ettik. Özellikle Napolyon Kirazımızı ihraç ettik. Bunun akabinde İnegöl’de şeftali hasadı başladı. Şeftalide yaklaşık olarak 5 bin civarında hasat gerçekleştirildi.  Bunun da yaklaşık olarak 20 milyon civarında bir gelir elde etmiş bulunmaktayız. Şeftalide diğer yıllara oranla bu yıl yaptığımız çalışmalar neticesinde, özellikle Karadeniz bölgesindeki ihracatçılarımızla yaptığımı görüşmelerle Rusya’ya ihracat bu yıl güzel gelişti. Akabinde elma hasadına başladık. Elma hasadından da yaklaşık bin 500 ton civarında elma hasadı yaptık. Yaklaşık olarak bu yıl armutta da 4 bin ton civarında da armut hasadı gerçekleştirdik. Bu armut hasadı sonrası işlemeleri devam ediyor. Yaklaşık olarak bu yıl 15-16 bin ton civarında meyve üretmiş bulunmaktayız”

 

İHRACATTAN 70 MİLYON GELİR ELDE EDİLDİ

Ulu, pandemi nedeni ile fazla etkilenmediklerini, daha fazla ve daha kaliteli ürünler üretmek için özen gösterdiklerini belirtti.

 

İnegöl’deki meyve ihracatından çiftçilerin 70 milyon lira gelir elde ettiğini belirten Ulu, “Geçen seneki ihracat ile bu seneki ihracat arasında artışımız var. En çok ağırlık verdiğimiz ürün şeftali. İnegöl bölgesinde şeftali üretimi, Bursa bölgesinde birinci sıraya yerleşmiş durumda. Bu yıl ihracatta da ağırlığımız şeftali oldu. Bu sezon yaptığımız ihracat yaklaşık olarak 70 milyon civarında” dedi.

 

Ulu sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Bursa bölgesinde yetişen elmanın yüzde 27’si, armudun yüzde 35’i, özellikle son yıllarda da şeftalinin yüzde 52’si İnegöl gölgesinde yetişmektedir”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş