Çiftlik Bank’ın kritik ismi teslim oldu

Ülke genelinde ve İnegöl’de binlerce kişinin dolandırıldığı Çiftlik Bank soruşturmasında uzun süredir firari olan organizasyonun ‘Finans Müdürü’ Koray Hasgül yurt dışından gelerek teslim oldu.

Yayınlama: 11.09.2018
615
A+
A-

Organizasyonun ‘Finans Müdürü’ olarak görev yapan Koray Hasgül yurt dışından gelerek savcılığa teslim oldu. Suçlamaları kabul etmeyen Hasgül tutuklandı. Avukatları Hasgül’ün tutukluluğuna itiraz etti. Mahkeme bu itirazı reddetti. Süreç devam ediyor.

 

Çiftlik Bank’ın Genel Müdürü olan ve halen firari olarak aranan Niyazi Karakoç, skandalın yaptığı dönemde yaptığı açıklamada ‘Şirketin kurumsallık adına yönetimi tarafımıza tevdi edilmiş ancak finans kısmı kendilerinde kalmış, tüm harcama ve ödemeler ise eski finans müdürü Koray Hasgül tarafından yürütülmüştür’ ifadelerini kullanmıştı.








 

Soruşturma dosyasına göre Mehmet Aydın’ın başında olduğu organizasyon 132 bin 222 katılımcıdan 1 milyar 139 milyon 972 bin lira topladı. Bu paranın 687 milyon, 838 bin lirası katılımcılara geri ödendi.

 

Sistem kapsamında 58 milyon 126 bin liralık çiftlik, fabrika gibi tesisler alındı. Yaklaşık 500 milyon liranın akıbeti ise bilinmiyor… Mehmet Aydın ise Kırmızı Bülten ile dünyanın dört bir tarafında aranıyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.