ÇKS KAYDI 30 HAZİRAN’DA SONA ERİYOR

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, ÇKS kayıtlarının 30 Haziran’da sona ereceğini belirterek, kayıt yaptırmayan çiftçilerin kayıtlarını tamamlaması gerektiğini bildirdi.

Yayınlama: 18.06.2020
467
A+
A-

ÇKS kayıtları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “2020 ÇKS’leri 30 Haziran’da sona eriyor. 30 Haziran’a kadar çiftçilerimizin ÇKS kaydını yaptırmaları gerekiyor. Çiftçilerimiz ÇKS sistemine girdiği zaman bakanlığın kayıtlarında görünüyor ve üretim planlamasının yapılması kolaylaşıyor. Biliyorsunuz bir pandemi sürecinden geçiyoruz. Bu süre içerisinde tarımın ne kadar önemli olduğunu gerçekten anladık. Bazı ülkeler buğday ihracatlarını yasakladı. Bizde limon gibi bazı ürünlerin ihracatını yasakladık. Tarım her şeyden önce geliyor. Beslenemediğiniz zaman aşı ve ilaçta bir işe yaramaz. Çiftçilerimizin hala gelip ÇKS yaptırmayanlar var. Bu çiftçilerimizin gelip ÇKS kaydını yaptırmalarını rica ediyoruz. Muhtarlarımıza da sesleniyorum. Bizzat ilan etmek suretiyle buraya getirip ÇKS kaydını yaptırmamız gerekiyor. Temmuz ayında çiftçimiz traktör alacak ama ÇKS kaydı olmayınca alamıyor. Başka bir tarım aleti alması gerekiyor yine olmuyor. Yeni kanunlar çıkıyor. Tarımla ilgili desteklemeler var. Ama ÇKS kaydı olmayınca bunlardan yararlanamazsınız. Ürün yol belgesi alamazsınız. Ürününüz ucuz bir şekilde elinizden çıkar. 4 aylık süre içerisinde çiftçilerimizin mağdur olmaması için, mutlak suretle buraya gelmeleri gerekmektedir. Çiftçilik çok önemli” dedi.

 

Yağışlar ile ilgili konuşan Çelik, “Bizim Bilalköy civarında hasarımız oldu ama tesiri yok. Boğazköy civarında bir su oturması oldu. Maşallah bu sene çok iyi gidiyoruz. Keles’te kiraz tarlaları yerle bir oldu. İnşallah geride kalan ürünler ile telafi ederler. Biz sıkıntısız gidiyoruz, inşallah bu şekilde sezonu atlatıyoruz.  Biliyorsunuz kıtlık kuraklıktan değil yağıştan geliyor. Bu güne kadar pek bir zararını görmedik. Sürekli bir yağış olursa mutlaka zarar verir. Patatese, ay çekirdeğine faydası var. Önemli olan dengeli bir şekilde yağması. Hem çiftçinin sulama maliyetini düşürüyor. Diğer taraftan da üretime katkı sağlıyor. Ama yağmurların kiraz ile çileğe zararı olduğu bir kesin.” Diye konuştu.






 

HABER: KADİR İNCİ

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş