ÇöZüM (!) ÇiFTÇiYi MAĞDUR ETTi

İlçemizde ayçekirdeği ve çin çekirdeği yetiştiriciliği yapan çiftçiler, çekirdekleri kurutamadıkları için Ahmet Türkel Çevre Yolu’nun bir kısmında kurutma işlemi gerçekleştiriyordu. Yasaklanan uygulamanın ardından çiftçiler yetiştirdikleri ürünü kurutma işlemi için yer bulamadıkları için yolun bir kısmını kapatmak zorunda kaldılar. Bunun üzerine gelen talimat ile Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, çiftçiler serdikleri çekirdekleri tekrar topladı.

Yayınlama: 29.08.2019
880
A+
A-

Yetiştirdikleri ürünleri kurutmak için yer olmaması nedeni ile Ahmet Türkel Çevre Yolu’nun bir kısmını kapatan çiftçiler, Emniyet Ekipleri’nin müdahalesi ile serdikleri çekirdekleri tekrar topladı. Çözümün bu olmaması gerektiğini belirten çiftiler, yer olmadığı için mecbur kaldıklarını, durumun çözümü için ise kimsenin taşın altına elini koymadığını ifade etti.

 

İsmini vermeyerek açıklamalarda bulunan bir çiftçi, “Daha önce okulların bahçelerine çekirdekleri serdiğimiz de oldu. Bunları serdik ama üretimimiz fazlalaştı. Artık yetmiyor. Her zaman üretelim gelişelim diyorlar. Üretiyoruz ama gördüğünüz gibi duruma bakın. Biz yer istedik daha öncede ama kimse elini taşın altına koymadı. Ben bütün partilere sesleniyorum. Hiç kimse neden gelip de bizim sorunumuzu çözmüyor” dedi.






 

Bir başka çiftçi ise, “Bu yol çok kullanılan bir yol değil. Ürettiğimiz ürünleri nerede kurutacağız? Bize yer söylediler de biz mi orada kurutmadık. Buradaki insanların vebali, bize sahip çıkmayanların üzerine olsun. Başka bir şey demeye gerek yok” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş