CUMHURBAŞKANININ AÇIKLAMASINDAN SONRA İNEGÖL’DE DUT PEKMEZİ SATIŞLARI ARTTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Her sabah dut pekmezi yiyorum’ açıklamasının ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’de de dut pekmezi satışları arttı.

Yayınlama: 15.02.2020
579
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  sorulan bir soru üzerine her sabah bir kaşık pekmez ile güne başladığını belirtmesi dut pekmezine olan ilgiyi artırdı. Türk mutfağının vazgeçilmezi ve geleneksel şifa kaynağı dut pekmezinde satışlar, cumhurbaşkanının yaptığı açıklamadan sonra İnegöl’de tavan yaptı.  İnegöl’de dut pekmezi satışı yapan esnaflar ise durumdan memnun olduklarını belirterek, stoklarda da herhangi bir sıkıntı olmadığı ifade etti. İnegöl’de yıllardır dut pekmezi satan esnaf Necmettin Atay ise, “Bunun şifa kaynağı olduğu zaten bilinmekteydi. Cumhurbaşkanımızın bu çıkışı da vatandaşımızın daha çok farkına varmasını sağladı” dedi.

 

VATANDAŞLAR KALKAN OLARAK KULLANIYOR






Dut pekmezini Atalarımızın sofralarından eksik etmediği ifade eden esnaf Atay, “Pekmez geleneksel olarak büyüklerimizin değişmez tavsiyesidir. Hatta en çok da kan yapmasıyla bilinir. Özellikle soğuk havalarda bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılan pekmezin, aynı zamanda soğuk algınlığını da önleyici etkiye sahip olduğu biliniyor. Tabi bu durum sadece kış ayları için geçerli değil. Yaz aylarında da pekmeze rağbet oldukça fazla. Günümüzün yoğun iş hayatı içerisinde enerji bulmak isteyen vatandaşlar da bu pekmeze yöneliyor. Ayrıca doktorlar pekmezin çok fazla mineral içerdiğini ifade ediyor. Talebin artmasına rağmen fiyatlarda herhangi bir değişme söz konusu değil. Doğal pekmez eskiden olduğu gibi şimdi de 20-30 lira arasında satılıyor. Özetle vatandaşlar pekmezi hastalıklara karşı bir kalkan olarak kullanıyor” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş