‘Cumhuriyetimizin 97. yılı kutlu olsun’

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Taban, “Cumhuriyet, Türk milletinin her ferdinin büyük bir iman gücü ile mücadele ederek kazandığı bağımsızlık ve özgürlük zaferidir” dedi.

Yayınlama: 28.10.2020
419
A+
A-

Belediye Başkanı Alper Taban, 29 Ekim Cumhuriyet’in ilan edilişinin 97. yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

 

Mesajında, Cumhuriyet’in Anadolu insanının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelenin, onurlu duruşunun, vatan sevgisinin, egemenliğine sahip çıkma ve bağımsız yaşama iradesinin ortaya çıkardığı büyük bir eser olduğunu dile getiren Başkan Taban; Cumhuriyet’in, milletimizin tarihindeki en önemli gurur tablolarından biri olduğunu vurguladı.








 

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ, TÜRK MİLLETİNİN NAMUSUDUR”

Taban, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Ulusun asil gücü milletin sesi olan, uğruna savaşılan, yoluna canların ortaya koyulduğu istiklalin meyvesi, mücadelenin en eşsizinin ardından gelen zaferin en güzel örneği, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin elinde olduğu yönetim şekli olan Cumhuriyetimizin 97. yılı kutlu olsun. 29 Ekim 1923… Bu tarih, ebedi yurdundan atılmak istenen Türk Milletinin yeniden ayağa kalkarak, iradesini ortaya koyduğu ve bağımsızlığa ulaştığı Kurtuluş Mücadelesi sonrası halkın kendi kendini yönetme şekli olan Cumhuriyet rejimine geçtiği tarih. Milli birlik ve beraberliğimizin en büyük güvencesi demokrasimiz ve Cumhuriyetimizdir. Cumhuriyet, şanlı tarihimizde kimseye boyun eğmeden yaşamak için canımızla ve kanımızla ödediğimiz bedelin karşılığıdır. Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin namusudur. Cumhuriyet, Türk milletinin her ferdinin büyük bir iman gücü ile mücadele ederek kazandığı bağımsızlık ve özgürlük zaferidir.”

 

“CUMHURİYET İLELEBET DEVAM EDECEK”

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97’nci yılını büyük bir gurur ve mutlulukla kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Cumhuriyet’in 97. yılını idrak ettiğimiz bugünlerde; ülkemizin bütünlüğüne,  güvenliğine yönelik tehdit unsurlarına karşı mücadele eden güvenlik güçlerimizin zaferlerinin devamı; milletimizin birliğinin, dirliğinin, refah ve huzurunun daim olması; Ülkemizin, güçlü ve müreffeh bir Türkiye hedefine doğru emin adımlarla yol aldığı kutlu yürüyüşün başarıya ulaşması en büyük temennimizdir. Hiç şüphe yok ki Cumhuriyetimiz, Türk milletinin sonsuz varlığı ile ilelebet devam edecektir. Değerlerini tarihten, gücünü milletinden alan iradenin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin ruhudur, namusudur.”

 

EVLERİMİZİ İŞYERLERİMİZİ BAYRAKLARLA DONATALIM

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı bu yıl pandemi dolayısıyla belki meydanlarda eski coşkusuyla kutlayamayacağız. Ancak sınırlı sayıda katılımla da olsa kısıtlamalı bir dizi etkinlikle bu coşkuyu yaşayacağız. Böylesi anlamlı bir günde ilçe halkımızdan da evlerini ve işyerlerini bayraklarla donatmasını özellikle istirham ediyorum. Bu vesileyle yeniden; bir milletin gururu, hürriyetin sonsuzluğu olan Cumhuriyetimizin 97. Yılını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”

 

KURUM BÜLTENİ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.