‘Damarlarındaki asil kanı kirletme’

Bursa’nın İnegöl İlçesinde Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı üyesi gençler tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında ‘Damarlarında ki asil kanı kirletme’ başlıklı broşürler ilçe halkına dağıtıldı.

Yayınlama: 10.02.2020
726
A+
A-

Bursa’nın İnegöl İlçesinde uyuşturucu ile mücadeleye farkındalık oluşturmak isteyen Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı üyesi gençler ‘damarlarında ki asil kanı kirletme’ başlığı ile bastırdıkları broşürleri ilçe halkına ve esnafa dağıttı.

 

Terörle mücadelede kaybedilen her canını, uyuşturucu ile mücadelede kaybedilen canlardan farksız olduğunu belirten gençler, terörle mücadele kadar uyuşturucu ile de mücadelenin de önemli olduğunu vurguladı.








 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İnegöl İlçe Başkanlığı Ortaöğretim birimi yöneticisi Rıza Cincan (18),  “ İnegöl Ülkü Ocakları olarak uyuşturucuyla mücadele kapsamında bir farkında çalışması başlattık. Bu farkındalık kapsamında bastırdığımız el broşürlerini vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Bu mücadele bizim için terörle mücadele kadar önemlidir. Bu bağlamda terörle mücadele ettiğimiz kadar, uyuşturucuyla da mücadele etmekte kararlıyız. Uyuşturucu ile kaybettiğimiz her can, terörde kaybettiğimiz bir candan farksızdır.

 

Bu mücadeleyi desteklediklerini belirten esnaf Aziz Sargın(39), “Ülkü Ocaklarının yapmış olduğu en iyi çalışmalarda biri. Özellikle İnegöl’de merkezde olmak üzere yaş sınırı düşmekte. O nedenle olması gereken en güzel şey. İnsanları bilinçlendirmek için böyle şeyler dağıtılması gerekiyor. İnşallah amacına ulaşır” dedi.

 

Farkındalık çalışmasının yapılması gerektiğini belirten Oğuzhan Gürler(27), “Ülkemizde birçok genç uyuşturucu batağına batmış durumda. Bunun çaresini birlikte bulmalıyız. Allah razı olsun ağabeyler öncülük etmiş durumdalar sonuna kadar destekliyoruz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.