Darbecilerin ilk hedefi Demirel oldu

Demokrat Parti İnegöl İlçe Başkanı Murat Balakuş, 12 Eylül Darbesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “darbecilerin ilk hedefi olmuş Adalet Partisi Genel Başkanı Süleyman Demirel’i ve ahirete intikal etmiş tüm demokrasi taraftarlarını rahmetle anıyorum” dedi.

Yayınlama: 13.09.2020
583
A+
A-

Konu ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulunan Demokrat Parti İnegöl İlçe Başkanı Murat Balakuş, şu ifadeleri kullandı:

 

“12 Eylül’de seçilmiş hükümetin Başbakanı olarak darbecilerin ilk hedefi olmuş Adalet Partisi Genel Başkanı Süleyman Demirel’i ve ahirete intikal etmiş tüm demokrasi taraftarlarını rahmetle anıyorum. 12 Eylül ile sahip oldukları gücü tahsis edenler, darbeleri lanetlemekte ve bunu fırsat bilmekte de pek mahirler. 12 Eylül kurumları, hürriyetlere karşı tavrı, kanun ve nizamı, zihniyeti ile yaşıyor. Maalesef 12 Eylül’ün ruhu aramızda. Hak ve hürriyetleri gasp eden, bin bir emekle elde edilmiş demokratik kazanımları iç eden bir düzen… Yaşattığı acılar ve sosyal travma sonrası ortaya çıkan fırsatlar ve bu fırsatları kendi gücünü tahkim etmek adına değerlendirmeyen siyasi anlayışlar… Milletimizi, devletimizi, sosyal servetimiz ve siyasal sermayemizi tahkir eden 12 Eylül’ü, bugün sahip oldukları gücü tahsis eden bir lütuf olarak görenler, darbeleri lanetlemekte olduğu gibi fırsat bilmekte de mahirler. Darbeleri hassaten lanetlemenin yolu, yok ettiği hak ve hürriyetleri, alt üst ettiği sosyal ve siyasal düzeni önce tesis etmek, sonra ise gelişmesi için gayret göstermektir. Geldiğimiz noktada 12 Eylül’ün aldıklarını yerine koymak şöyle dursun, darbecilerin dahi ‘Biz bunu nasıl düşünemedik’ diyebilecekleri bir baskı, bir hürriyet karşıtı mücadele ile karşı karşıyayız. Bilin ki bu düzen de değişecek. Çok az şey değişti.12 Eylül’de duvarlara yazılan yazılara ceza verilirken bugün cezalar kaldı, duvarlar değişti. Sansür kaldı, getirilen mecralar değişti. Vesayet kaldı, yapanlar değişti. Meclis kaldı, yetkileri değişti. Demokrasinin adı kaldı, mahiyeti değişti. 12 Eylül’ün anlayışı kaldı, isimler değişti. Bilin ki bu düzen de değişecek. Bu ülkeye gerçekten demokrasi gelecek. Hürriyetçi demokratların mücadelesi devam edecek. Öyle kuru kuruya değil demokrasiye sahip çıkarak, demokrasiyi savunarak 27 Mayıslara, 12 Eylüllere, 28 Şubatlara, 15 Temmuzlara lanet ediyoruz. Daha fazla hürriyet, daha güçlü demokrasi dediği için darbelere muhatap olmuş, darbelerin mağduriyetini gerçekten yaşamış demokrat geleneğin temsilcilerini, 12 Eylül’de seçilmiş hükümetin Başbakanı olarak darbecilerin ilk hedefi olmuş Adalet Partisi Genel Başkanı Süleyman Demirel’i ve ahirete intikal etmiş tüm demokrasi taraftarlarını rahmetle anıyorum”








 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.