Değindiği konularla ‘Hadis’ inkarcılarını ders verdi

Yayınlama: 19.03.2023
1.604
A+
A-

Sosyal medya üzerinden değindiği konularla özellikle ülkemizdeki mütevazi kesimin gönlünü kazanan İstanbul Pendik Ulu Çınar Camii İmam Hatibi Halil Konakçı, İnegöl’de sevenleri ile buluştu. Konakçı’nın sohbetine binlerce kişi katılırken, OSB camiinde yer kalmadı. Özellikle başörtüsü konusuna değinerek, yaşamını yitiren bir ilahiyatçının dezenformasyon operasyonunu anlatan Konakçı, “Hayatı boyunca televizyonlarda başörtüsü ile kavga etti. İlahiyat profesörüydü bu. İsmini zikretmek istemiyorum, sevmediğimden. Korktuğumdan değil yani. ‘Başörtüsü fahişelerin kıyafetidir’ dedi. Bununla ilgili kitap yazıp sattı. Cuma namazı saatinde kadın programındaydı bu adam. Öldüğünde de cenaze namazında, 5 tane namaz kılan adam yoktu” dedi.

İnegöl Din Görevlileri Derneği tarafından düzenlenen program ile Organize Sanayi Bölgesi Camii’nde İnegöllüler ile buluşan İmam Hatip Halil Konakçı, 1 saati geçkin sohbetinde adeta Hadis inkarcılarına ders verdi.

Hadis inkarcılarının Peygamber efendimizi Kur’an dan soyutlayarak boş bir yaşama sürüklemek istediklerini belirten Konakçı, Ayet-i Kerime’lerle hadis inkarcılarına adeta ders verdi.






OSB camimi hınca hınç doldurulurken, camide yer kalmadığı gözlendi.

Bir saati geçkin sohbeti sırasında geçmişte hadisleri inkar eden ve başörtüsüne hakaret eden bir ilahiyat profesörü üzerinden örnek veren Konakçı, şu ifadeleri kullandı:

“Çıktı bir tanesi dedi ki, öldü şimdi. Hayatı boyunca televizyonlarda başörtüsü ile kavga etti. İlahiyat profesörüydü bu. İsmini zikretmek istemiyorum, sevmediğimden. Korktuğumdan değil yani. ‘Başörtüsü fahişelerin kıyafetidir’ dedi. Bununla ilgili kitap yazıp sattı. Cuma namazı saatinde kadın programındaydı bu adam. Öldüğünde de cenaze namazında, 5 tane namaz kılan adam yoktu. Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. O adam dedi ki, ‘Peygamber hayatı boyunca bu kadar çok Hadis-i Şerif söylemiz olabilir mi?’… Çıktığın kadın programında bile 5 milyon cümle kuruyorsun. Peygamberimiz 23 yıllık peygamberliğinde 10 bin cümle kurmuş olamaz mı? Şuraya çıktığımdan beri saysaydık, belki 3 bin cümleyi ben kurdum zaten. 23 Sene peygamberlik yapan efendimiz (S.A.V.) Bu kadar hadis söylemiş olamaz diyor. Buhari’ye laf söylüyor. Tizmizi’ye laf söylüyor. Neden? Peygamber efendimizi aradan çıkararak, sizi Kur’an dan soyutlasın, soğutsun diye. Başardılar mı? Başaramayacaklar Allah’ın izni ile. Arada kayıp verebilir misin? Her savaşın gazisi var, şehidi var, muzafferi var. Elbette kayıplar oluyor ama siz bu milletin iman mayasını asla bozamazsınız. Biz bunun için son nefesimize kadar savaşacağız. Size bu meydanı boş bırakmayacağız”

İlmi olmayan insanların ağızlarında sürekli, ‘Sahih hadis mi?’ sorusunu sorduğunu ve bunun da yapılan dezenformasyondan kaynaklandığını belirten Konakçı, şu ifadeleri kullandı:

Kur’an-ı Kerimi abdestsiz tutmak, dört mezhepte haramdır. Ama bugün çıkıyor adam diyor ki okuyabilirsin, başkası ileri gidiyor cünüpken de okuyabilirsin diyor. Herife bak, vahiy ona indi sanki. 4 Mezhepte yasak. Hatta daha ileriye götüreyim mi? Mezheplerin birinde diyor ki; ‘Abdestsizken çantada bile taşıyamazsın. Kur’an edebi, adabı budur. Alimler de demişler ki; ‘Kur’an-ı Kerim’i abdestsiz tutmak yasak. Elimde şu anda hadis kitabı var. Adını da söyleyeyim mi? Bunlar kaynak meraklısı çünkü. Adama Hadis-i Şerif okuyorsun, diyor ki; ‘Sahih mi?’ diyor. Ne iş yapıyorsun sen, ‘İşçiyim, memurum’… Sahih mi derken neyi sordun abicim sen… Öyle öğrettiler ya, bu birtakım şeyler… Adama dedim ki sen boşver bu Hadis sahih mi değil mi… Bana sahih hadis ne onu anlat. Bunu sorduğuna göre ilmin var senin. Benim yok. 10 Küsür sene medrese okudum, icazet aldım. İlahiyat fakültesini de bitirdim 4 yıllığını. Akademik fikri aldın diye Buhari’ye meydan okuyacağını mı zannettin sen? Sen Buhari’yi nerden gördün… Hadis inkarcıları dinlesinler diye hep ayet okuyacağız. Bugün bu yüzden canlı yayına izin verdim, kendimi riske attım. Onlar dinliyor çünkü şimdi. Sizden çok sevmeyenler dinliyor. Sevenlerden çok düşman olanlar dinliyor elhamdülillah. Ben düşmanlarımdan mutluyum. Allah beni düşmansızlıktan da korusun. Benim düşmanlarım biterse demek ki ayarlar kaçtı omurilikte dengesizlik oluştu. Her tarafa oynuyor demektir, Allah korusun”

Hadis inkarcılarının Kur’an-ı Kerim’den Efendimizi (S.A.V.) çıkarmaya çalıştığını belirten Konakçı,

“Ayette Allah Teala buyuruyor; ‘Ey habibim, eğer Allah’ı seviyorsanız, bana tabi olun’. Ayet devam ediyor; ‘Allah da sizi sevsin’… Yani Allah’ı sevdiğin ve Allah’ın seni sevdiğini nereden anlıyormuşuz ayetle beraber, peygamberi sevmek ve ona tabi olmakla anlıyormuşuz” şeklinde konuştu.

HABER: SERHAT ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş