DEMiR; “EYLEM KORUMAYA YöNELiK”

TBMM’de CHP milletvekilleri, içtüzük değişiklik teklifinin görüşülmesi sırasında genel kurulu terk etmeme eylemi yapmasının ardından açıklamalarda bulunan CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir, “CHP Milletvekillerimizin, Meclis’te başlatmış olduğu eylem, meşru haklı ve haklarını korumaya yönelik bir eylemdir” dedi.

Yayınlama: 28.07.2017
766
A+
A-

CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir, TBMM’de CHP milletvekilleri, içtüzük değişiklik teklifinin görüşülmesi sırasında genel kurulu terk etmeme eylemi yapmasının ardından yazılı nasın açıklamasında bulundu.

 

BARIŞ SAVUNUCULUĞU YAPMAKTADIRLAR






Demir yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “CHP Milletvekillerimizin, Meclis’te başlatmış olduğu eylem, meşru haklı ve haklarını korumaya yönelik bir eylemdir. CHP Milletvekilleri hem kendilerini, hem de halkın sorunlarına çözüm önerilerini alanlarda anarak ön seçimle alın terleri karşılığı seçilerek Milletvekili oldular. Birilerinin iki dudağı arasında ki fısıltıyla Milletvekili sıralamasına girmediler. Onun içindir ki her platformda özgüvenli kimseden korkmadan, özgürce hak, hukuk, adalet savunuculuğunu kendilerine görev addettiler. Kimseden korkmadan, bir daha seçilememe kaygısı duymadan her yerde demokrasi, özgürlük, hak, hukuk, adalet ve halkın sorunlarını önceleyen barış savunuculuğu yapmaktadırlar. Dün, yüce mecliste milletvekillerimizce başlatılan eylemde bunun bir yansımasıdır”

 

“16 Nisan’da halk iradesinin hayır kararını siyasi baskı, sandık hileleri ve YSK’nın Anayasa ve hukuka aykırı açıkladığı mühürsüz referandum sonuçlarını yasallaştırma gayretinin sonucudur. Halkımız, daha fazla özgürlük, kanun karşısında eşitlik beklerken, Meclise gelen kanun teklifleri muhalefetin, haliyle halkın sesini kısmaya yönelik tekliflerdir”

 

“Demokrasi çıtamız düşürülmekte, halkın vekillerinin sesi kısılarak halkın sesini kısıtlayacak düzenlemeler baskıcı, dikta rejimi inşa etmeyi amaçlıyor. Buna, vekillerimiz onurluca direniyor. Yasama, Yürütme ve Yargının tek elde toplandığı laik sosyal hukuk devletimizin genleri ile oynanıyor. Bu gerici, baskıcı yasa teklifleri yeminlerine sadık kalmayan yasaların kendilerine verdiği dokunulmazlığın değerini bilmeyen, beyinlerini bir daha seçilme kaygısıyla liderlerine ipotek etmiş vekillerin oyları ile oluyor”

 

“Hayır daha bitmedi diyenler, bu baskıları püskürtecek ve daha özgürlükçü, insan haklarına saygılı, susan değil konuşan, biat eden değil itiraz eden insanlar kazanacak. Bu yolu CHP Milletvekilleri Mecliste açmıştır. Halkımız barışçıl eylem ve etkinliklerle özgürlüklerine ve haklarına sahip çıkacaktır”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş