DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, 2017 yılı içerisinde toplam 500 yakın firmanın denetimden geçirildiğini belirterek, Ramazan Ayı öncesi denetimlerin sıklaştırıldığını belirtti.

Yayınlama: 11.05.2017
787
A+
A-

İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından devam eden denetimler çerçevesinde 2017 yılında bugüne kadar 500’e yakın firmanın denetimden geçtiğini belirten İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren, Ramazan Ayı öncesi denetimlerin sıklaştırıldığını belirtti.

 

ÜRETİCİMİZİN BİLİNÇLENMESİ GEREKİYOR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ekren, “İlçe Tarım Müdürlüğü olarak, 5996 sayılı kanun çerçevesinde Ramazan ayının da yaklaşması münasebetiyle denetimlerimize hız verdik. İnegöl’de gıda olarak kayıtlı bin 500 civarında üretim ve satış noktaları mevcuttur. 65’in üzerinde ekmek fırını var. Müdürlük olarak İnegöl’de yoğun bir denetim yapıyoruz. Ben tüketicilere şunu önermek istiyorum; tüketicilerimiz günün 24 saati gıda ve üretim konusunda herhangi bir şikayetleri olduğunda İlçe Müdürlüğümüzün 715 10 27 numaralı telefonunu arayabilirler. Bakanlığımızın ülke çapında sunmuş olduğu Alo 174 gıda hattını da arayabilirler. Bizler anında geri dönüş yapıyoruz. Tüketicinin bilinçlenmesi lazım. Artık en iyi denetim ve kontrolör tüketicinin kendisidir. Dolayısıyla tüketicimiz ürünü aldığı yerde, bu ekmek veya başka bir gıda maddesi olabilir, en iyi kontrolü kendisi yapacaktır. Eğer ürünün üzerinde son kullanma tarihi, bakanlığımızın logosu, işyerinin unvanı yoksa kesinlikle o ürünü almamaları gerekiyor. Kesinlikle korsan ve merdiven altı üretim yapılan yerlerden ürün almamaları, rağbet etmemeleri gerekiyor. Üreticimizin de bilinçlenmesi gerekiyor. Bu konuya İlçe Tarım Müdürlüğü olarak devamlı takip ediyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş