DiN GöREVLiLERiNDEN SERT TEPKi

İnegöl Din Görevlileri Derneği Başkanı Mehmet Nuri Memiş, dernek yönetimi ile bir araya gelerek, Balıkesir’in Edremit ilçesinde kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve dini değerleri ayaklar altına alan program ile ilgili açıklamalarda bularak; “Sizin derdiniz çarşaf da değil. Sizin probleminiz, derdiniz, mücadeleniz İslam’la. Her fırsatta bu türden insanlık dışı fikirlerinizi sahneliyorsunuz” dedi.

Yayınlama: 13.09.2021
221
A+
A-

Balıkesir’in Edremit ilçesinde kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda çarşaflı kadını zincire vurarak adeta dini değerlerin ayaklar altına alındığı programa tepkiler gelmeye devam ediyor. Ülke çapında tepki açıklamaları yapılırken, İnegöl Din Görevlileri Derneği’nden de konuya ilişkin açıklama geldi.

 

Dernek üyeleri ile beraber dernek lokalinde açıklamalarda bulunan İnegöl Din Görevlileri Derneği Başkanı Mehmet Nuri Memiş, şu ifadeleri kullandı:






 

“Balıkesir Edremit ilçesinin kurtuluş gününde, milli ve manevi değerlerimizle çatışan çağ dışı gösteriyi kınıyoruz. Bizler kurtuluş mücadelesinin asil kahramanlarını tanıyoruz;  Fatma ana, Şerife Bacı, Nene Hatun ve Halime Çavuş’u. Hepsi örtülü, çarşaflı ve sarsılmaz inançlıydı. Onlar, bu toprakları bize yurt kılan Sultan Alparslan ve Malazgirt’teki ruhu, Çanakkale’de asrın en muazzam ordularına karşı iman dolu göğsünü siper eden, Mehmetlerin ruhunu taşıyorlardı. Sarsılmaz imanlarından güç alarak sözde medeni Avrupa’ya ve tüm insanlığa ders vererek, ülkemizi düşmandan kurtarıp her türlü özgürlüğü getirdiler, size bile. Siz bu büyük insanların halini anlamadınız, anlamak istemediniz, anlayacak da değilsiniz. Çünkü siz bu ulvi değerlere hep Fransız, hep Rum, hep Ermeni kaldınız.  Sizin derdiniz çarşaf da değil. Sizin probleminiz, derdiniz, mücadeleniz İslam’la. Her fırsatta bu türden insanlık dışı fikirlerinizi sahneliyorsunuz. Bizler biriz, beraberiz. Bu toplumu harmanlayan, mayalayan, parçada bütünü, tohumda ağacı gören, insana merhamet nazarıyla bakan Mevlânâ’yı, Pir Sultan’ı, Hacı Bektaş’ı, Koca Yunus’u çok iyi biliyoruz. Kurtuluş gününde Yunan bayrağının renkleri ile sirtaki yapmak kime neyin mesajı? Biz sizi tanımıyoruz. Sahi siz kimsiniz? Sözde çağdaş yaşamı destekleme derneğinin provakatif, içinde topluma karşı nefret suçu barındıran bu gösterisinin yetkili makamlarca karşılıksız bırakılmayacağını temenni ediyor ve savcılarımızı kamu vicdanını yaralayan bu tür gösterilere karşı göreve davet ediyoruz. Özellikle yurt içi ve yurt dışında devletimizin bekası için yoğun mücadele verilen, pandemi ile yorulduğumuz şu günlerde bu milleti suni ve çağdışı gündemler ile meşgul etmeden, hep beraber birlik ve beraberliği tesis etmeye çalışmalıyız. İnegöl Din Görevlileri Derneği olarak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne ve bu zihniyettekilere, Milli Şairimiz Mehmet Akif in bir şiiri ile cevap vermek istiyoruz: ‘Kim demiş Avrupa İnsanı medeni, ne edep kalmış ne haya, çırılçıplak bedeni. Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni, desenize hayvanlar sizden daha medeni”

 

Gazeteci Yılmaz Özdil’in, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a hakaret içerikli yazısına da değinen Memiş, din görevlileri olarak her zaman Erbaş’ın yanında olduklarını belirterek, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“11 Eylül 2021 tarihli yazısında bir takım karşılaştırmalar yaparak Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ali Erbaş hakkında; ‘Fareyle Ali Erbaş akran sayılırlar. Memlekete Ali Erbaş mı lazım? Fare mi?’ diyerek insanlık dışı, saygısızca, edepsizce ve sinsice Diyanet İşleri Başkanı ve onun üzerinden İslam düşmanlığı yapan Yılmaz Özdil’i, tedavisi mümkün olmayan hastalıklı ruh hali ile baş başa bırakıyor, İnegöl Din Görevlileri Derneği olarak başkanımızın yanında olduğumuzu belirtiyor, bu yazıyı kaleme alan şahsıda, şiddet ve nefretle kınıyoruz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş