Din görevlilerinden Taban’a teşekkür plaketi

İnegöl Müftüsü Kazım Güzel ile Din Görevlileri Derneği Başkanı Recep Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Alper Taban’ı ziyaret ederek camilere, kuran kurslarına ve din görevlilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkürlerini sunup plaket takdim etti.

Yayınlama: 14.05.2018
620
A+
A-

İnegöl Müftüsü Kazım Güzel ile Din Görevlileri Derneği Başkanı Recep Aydın ve dernek yöneticileri, Belediye Başkanı Alper Taban’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Taban’ı sağladığı katkılar ve ilgi alakasından dolayı plaket takdim edildi.

 

KULA TEŞEKKÜR ETMEK, ALLAH’A ŞÜKRETMENİN VESİLESİDİR






Ziyarete ilişkin bir açıklama yapan Müftü Kazım Güzel, “Bugün İnegöl Müftülüğü ve İnegöl Din Görevlileri Derneği adına buradayız. Değerli Başkanımızın gerek camilerimize gerekse de kuran kurslarımıza, mescitlerimize gösterdiği ilgi alakadan ve verdiği değerden dolayı teşekkür edelim istedik. Ayeti Kerimede Cenabı Hak; Allah’ın mabetlerini ona iman eden, namazını kılan, Allah yolunda zekatını verip yalnız Allah’tan korkan kişiler imar eder diyor. İmarın da hem inşa etmek de onu geliştirmek manası var hem de onun içerisinde doldurmak ve verimli bir şekilde hayatiyetini devam etmesini sağlamak noktasında anlaşılmalıdır. İmar ve inşa konusunda da belediye ve müftülüğün birlikte çalışmasından daha tabi bir şey olamaz. Bu nedenle biz İnegöl Belediyemizin, değerli Başkanımızın ve personelinin kurumumuza, mabetlerimize gösterdiği saygı, hürmetten dolayı bugün teşekkür etmek istedik. Bunun bir farkındalık oluşturması ve başkalarına da örnek olması adına buradayız. Bizi misafir ettikleri için teşekkür ediyoruz. İlgi ve alakalarının artarak devam edeceğine inanıyoruz. Kula teşekkür edemeyen Allah’a şükredemez derler. Bizler de kula teşekkür etmenin Allah’a şükretmenin bir vesilesi olarak bugün Başkanımızı ziyarete geldik” dedi.

 

“CAMİLERİMİZ, OKULLARIMIZ, KURAN KURSLARIMIZ HEPİMİZİN ORTAK PAYDASI”

Belediye Başkanı Alper Taban ise böyle bir şey beklemediğini dile getirdiği konuşmasında; “Müftümüze ve Din Görevlileri Dernek Yöneticilerimize bu nazik ziyaretten dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Açıkçası böyle bir şey beklemiyordum. Ama böylesine ince bir düşünceyle buraya gelmeleri, bir plaket hazırlatmaları beni çok mutlu etti. Camilerimiz de okullarımız da kuran kurslarımız da hepimizin ortak paydası. Bunlar İnegöl için yapılan yapılar. Sonuçta İnegöllü vatandaşlarımız kullanılacak. Dolayısıyla bunların imar edilme noktasında tabi ki belediyemizin de imkanları ölçüsünde katkı sunulacaktır. Biz bundan hiçbir zaman geri duymayız. Bir planlama yapıyoruz ve bu planlama içerisine şehir ile ilgili tüm çalışmalardan tutun da sosyal donatı alanlarına kadar vatandaşın ihtiyacı olan her konuda bir pay ayırıyoruz bütçeden. Bunu da yeri geldikçe kullanıyoruz. Müftümüzün ve Din Görevlileri Derneğimizin çaba ve gayretlerini de görüyoruz. Bunlar yardımlaşarak gerçekleştirilecek şeyler. Bu anlamda İnegöl zaten hayırsever kimliğiyle de öne çıkıyor. İnşallah en güzel şekilde şehrimizdeki eksikleri bir bir tamamlayacağız” ifadelerinde bulundu.

 

KURUM BÜLTENİ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş